Børsene rystes:

- Frykt som rår

Finansmarkedene rystes og energiprisene skyter fart som følge av utviklingen i Ukraina. Det er frykten som rår, sier økonom.

SE LIVE: Dagbladet TV gir deg siste nytt om Russlands angrep på Ukraina. Vis mer
Publisert

Putins inntog i Ukraina ryster verdensøkonomien kraftig. I morgentimene torsdag har børser over hele Europa vært preget av voldsom nedgang.

- Det er en farlig situasjon, som fører til en betydelig nervøsitet i markedene, helt til man ser hva dette blir, sier sjeføkonom og analysesjef i Akershus Eiendom, Kari Due-Andresen, til Børsen.

Det europeiske fallet kommer etter fall på både asiatiske og amerikanske børser. Due-Andresen mener markedene nå tar krigsalvoret innover seg.

- Man frykter det som kan komme. Russland har gått til angrep. Spørsmålet er hvor langt de vil gå, fortsetter økonomen.

- Frykt som rår

Erik Bruce, sjefstrateg i Nordea, beskriver krigshandlingen til Russland som det verst tenkelige scenarioet.

- Da er det ikke så rart at markedene faller kraftig. Det du ser overalt er at det er frykt som rår, og man søker trygge havner. Både dollaren og gull styrker seg, mens aksjer faller mye, sier Bruce til Børsen.

Putins kunngjøring av et angrep på Ukraina har sendt oljeprisen til værs - for første gang siden 2014 bikket den 100 dollar fatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.