Papua Ny-Guinea:

- Fryktelig feil

Papuanske myndigheter ble radbrukket etter storinnkjøp av luksusbiler før internasjonalt toppmøte. Nå legger de seg langflate - og selger med milliontap.

LUKSUSBIL: En Maserati av samme type som dem som ble kjøpt inn til toppmøtet i Papua Ny-Guinea. Foto: Neale Haynes / REX / NTB
LUKSUSBIL: En Maserati av samme type som dem som ble kjøpt inn til toppmøtet i Papua Ny-Guinea. Foto: Neale Haynes / REX / NTB Vis mer
Publisert

I 2018 inntok flere statsledere Papua Ny-Guineas hovedstad Port Moresby.

Anledningen var toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC), et økonomisk forum etablert for å fremme vekst og samhandel i regionen.

Der ble de møtt med en flåte av luksusbiler, deriblant 40 av merket Maserati.

Det ekstravagante kjøpet vakte umiddelbare reaksjoner. Store deler av landets befolkning lever i fattigdom, og landet var preget sykdomsutbrudd og ettervirkningene av et større jordskjelv.

40 kjøpt - to solgt

Flere av deltakerne - deriblant New Zealands statsminister Jacinda Ardern - nektet å sette seg i passasjersetet på luksusbilene.

For å komme kontroversen i møte, lovet daværende statsminister Peter O'Neill at staten ikke ville gå i minus, og at privat sektor ville ende opp med regninga. Daværende APEC-minister i landet, Justin Tkatchenko, framholdt at bilene ville «selge som varmt hvetebrød», ifølge BBC.

Tre år seinere er bare to av de 40 bilene solgt. Bilene ble kjøpt inn for 20 millioner papuanske kina - litt over 49 millioner kroner. Nå selges de med 20 prosent avslag, til den nette sum av 400 000 kina hver - cirka 982 600 kroner. Det skriver The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer