- Frykten har tatt over

Både i Norge og i USA har det endt med blodrøde tall på børsene. Eksperter frykter at utbruddet av coronaviruset kan føre med seg alvorlige økonomiske konsekvenser.

BLODRØDT: Torsdag endte med blodrøde tall på Wall Street. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB Scanpix
BLODRØDT: Torsdag endte med blodrøde tall på Wall Street. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag førte frykten for coronaviruset til det største fallet på Oslo Børs siden 2015, da hovedindeksen endte med 4,88 prosent nedgang.

- Frykten har nå tatt helt over. Dette er en formidabel dreining på bare ei uke, da man snakket om nye rekordnoteringer på børsen, sa sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management til Dagens Næringsliv torsdag ettermiddag.

Men også den globale økonomien rammes av virusfrykten. Seint torsdag kveld ble det klar at de amerikanske børsene har lidd seg gjennom en blodrød dag. Ifølge Reuters har den toneangivende indeksen S&P 500 oppnådd tidenes raskeste korreksjon, altså et fall på ti prosent fra en nylig topp.

Ved stengetid endte både S&P 500, Dow Jones og Nasdaq med en nedgang på over fire prosent.

Da børsen i Tokyo åpnet fredag morgen lokal tid, fortsatte verdiene å fordunste. Nikkei-indeksen falt over 3,7 prosent fra åpning.

Også i Seoul og Sydney var det nedgang på over 3 prosent ved børsens stengetid, mens det lå an til en nedgang på vel 2,5 prosent både i Hongkong og Shanghai.

Frykter 2008-tilstander

Som følge av virusutbruddet opplever vi at nasjoner oppdaterer sine reiseråd, stenger skoler og at store idrettsarrangementer utsettes, og det er dette som gjør utslag på verdens aksjemarkeder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer