NRKs nye hovedkontor:

Frykter at NRK bygger «flyplass»

For andre gang har NRKs planprogram for det nye hovedkontoret på Ensjø blitt kritisert for manglende tomteareal, og rådet for byarkitektur frykter at NRK bygger et «fort» i bydelen.

NORMANNSLØKKA: Her, i Ensjøveien 3, 5 og 7, også omtalt som Normannsløkka, skal NRK bygge sitt nye hovedkvarter. Foto: Cornelius Poppe / NTB
NORMANNSLØKKA: Her, i Ensjøveien 3, 5 og 7, også omtalt som Normannsløkka, skal NRK bygge sitt nye hovedkvarter. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

«Det nye hovedkontoret skal oppleves som åpent og inviterende av ansatte, besøkende og naboer», skriver NRK i sin visjon for rikskringkasterens planlagte hovedkontor i Ensjøveien i Oslo.

Men for andre år på rad stilles det spørsmål om NRKs tomtekjøp omfatter nok areal til å oppnå dette.

- For liten

«PBE er positiv til at NRK har utpekt Ensjø for nytt hovedkontor, men mener at planområdet må utvides for at en utnyttelse som foreslått kan tilpasses nærområdet i tråd med overordnede føringer for stedet».

Det skrev Plan- og bygningsetaten (PBE) i et brev om rikskringkasterens planprogram for Ensjøveien 3, 5 og 7 den 16. juni i fjor.

I underkant av et år seinere, den 23. mai, viser et møtereferat at Rådet for byarkitektur deler PBEs bekymringer.

«Utnyttelsen overskrider begrensninger gitt i overordnede planer. Umiddelbart ser det ut som om tomten er for liten for det ønskede programmet, dersom man skal legge til rette for ønskede byrom», skriver rådet.

- Flyplass på Kampen

Ifølge lederen av rådet, arkitekt Tanja Lie, er frykten at NRK vil en «flyplass», altså et typisk utilgjengelig næringsområde, noe hun og rådet mener ville være svært trist for bydelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.