Frykter Brexit-tilstander i Norge

Skrekkbilder fra Storbritannia viser tomme butikkhyller og tomme bensinpumper. Venstre-leder Guri Melby frykter at Støre-regjeringen vil skape tilsvarende tilstander her hjemme.

TOMME HYLLER: En kvinne handler blant tomme butikkhyller på et supermarked i Storbritannia. Venstre mener det samme kan skje her hjemme. Foto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock
TOMME HYLLER: En kvinne handler blant tomme butikkhyller på et supermarked i Storbritannia. Venstre mener det samme kan skje her hjemme. Foto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock Vis mer
Publisert

- Jeg håper forhandlerne på Hurdalssjøen følger nøye med på det som skjer i Storbritannia nå.

Venstre-leder og avtroppende kunnskapsminister Guri Melby sikter til den dramatiske situasjonen i Storbritannia. Stor mangel på lastebilsjåfører fører til at varer ikke når fram til butikkene, og at bensinstasjonene går tomme for drivstoff.

- Det er tomme butikkhyller og kø på bensinstasjonene. Folk får ikke kjøpt bensin. Det utvikler seg til skikkelig kaos. Det er veldig vanskelig for folk og for næringslivet, sier Melby.

- Norge er utsatt

Anslag viser at Storbritannia mangler så mange som 20 000 lastebilsjåfører etter at flere tusen av dem har forlatt landet til fordel for kontinentet. Situasjonen forklares med Brexit, men også av coronapandemien, som har ført til at mange har reist fra Storbritannia og har vanskelig for å komme inn igjen.

Melby frykter at vi kan oppleve samme situasjon her hjemme med en Ap/ Sp-regjering. Hun mener nemlig de kan sette det norske samarbeidet med Europa på spill.

- Dette er åpenbart en situasjon Norge er akkurat like utsatt for, hvis vi går ut av EØS-avtalen, sier Melby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer