Bekymring for bilindustrien:

Frykter brutal jobbslakt: - En fiasko

- Lever på falske forhåpninger, advarer fagforeningsleder.

STOR FRYKT: En massiv satsing på elbiler betyr at et enormt antall arbeidsplasser kan forsvinne fra den tyske bilindustrien. Foto: Tobias Schwarz / AFP / NTB
STOR FRYKT: En massiv satsing på elbiler betyr at et enormt antall arbeidsplasser kan forsvinne fra den tyske bilindustrien. Foto: Tobias Schwarz / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et massivt antall arbeidsplasser står på spill i den tyske bilindustrien, ifølge en av industriens mektigste fagforeninger.

- De som tror det er mulig å veie opp for jobbene som nå går tapt med nye arbeidsoppgaver, lever på falske forhåpninger, advarer Jörg Hofmann, leder i fagforeningen IG Metall, overfor nyhetsbyrået Reuters.

Han mener landet må forberede seg på «en fiasko» innen sysselsetting.

Den tyske bilindustrien er i dag arbeidsplass for rundt 260 000 personer. Hofman frykter titusener av disse risikerer å miste jobben i løpet av de nærmeste åra. Helt konkret dreier det seg om personell som jobber med teknologi knyttet til forbrenningsmotorer.

- Selv om det blir investert i nye områder, som batteriteknologi, er det snakk om en stor utfordring. Men uten investeringer og industrialisering i Tyskland står vi overfor en sysselsettingsfiasko, fortsetter han.

Stygge tall

Den tyske regjeringen har planer om å kutte landets CO₂-utslipp med 65 prosent innen 2030, sammenliknet med nivåer fra 1990-tallet. Det innebærer langt strengere krav til landets viktige bilindustri, og en enorm satsing på elbiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer