Økt arbeidsgiveravgft:

Frykter dramatisk brems:
- Kraftig undervurdering

Bedrifter frykter at regjeringens skattebombe stikker kjepper i hjulene for et grønnere Norge. - Kanskje noe av det som bekymrer meg mest, sier Venstre-leder Guri Melby, som krever at regjeringen skroter fersk tilleggsavgift.

FRYKTER FOR KLIMA: Venstre-leder Guri Melby frykter at regjeringens avgiftsøkninger setter næringslivet ut av spill til å ta nødvendige klimagrep. Foto: Kristin Svorte
FRYKTER FOR KLIMA: Venstre-leder Guri Melby frykter at regjeringens avgiftsøkninger setter næringslivet ut av spill til å ta nødvendige klimagrep. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): - Det som er viktig for oss er at vi ikke får sånne endringer i rammebetingelsene over natta. Vi har etablert oss i Norge på de vilkårene som var, og så får vi en plutselig endring. For oss betyr det litt, sier Ola Jordal i selskapet Corvus Energy.

Det opprinnelige kanadiske selskapet, som produserer batterisystemer til maritim næring, flyttet hovedkontoret fra Vancouver til Bergen og Norge i 2018, og har produksjon i både Bergen, USA og Canada.

De ønsker å bidra til en grønnere framtid.

Treffes av tilleggsavgift

Nå er Jordal og Corvus tydelige på at regjeringens økte avgiftspakke gjør jobben vanskeligere for dem. Han trekker blant annet fram den midlertidige økningen i arbeidsgiveravgiften for arbeidstakere som tjener 750 000.

- Den økningen treffer oss. Vi er en kunnskapsbedrift med masse ingeniører, prosjektledere og en utviklingsavdeling. Så de fleste av våre ansatte har en lønn på over 750 000 kroner.

I tillegg rammes selskapet av andre endringer i avgifts- og skattesystemet.

- Vi leverer masse batterier til laksebåter, eller oppdrettsbåter. Når vi nå får en endring i grunnrenteskatten, så er det ikke sikkert at de tør å gjøre den satsingen. Da forsvinner de fra markedet vårt. Det treffer oss på flere måter, sier Jordal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer