Coronaviruset:

Frykter dyster framtid

Bill Gates er bekymret for høsten, og mener pandemien har tatt verden 25 år tilbake i tid.

BEKYMRET, MEN HAR HÅP: Bill Gates frykter at corona-dødsfallene vil stige i løpet av høsten. Samtidig har han håp om at en vaksine vil nå ut til alle verdens land neste sommer. Foto: Ludovic Marin / AFP / NTB
BEKYMRET, MEN HAR HÅP: Bill Gates frykter at corona-dødsfallene vil stige i løpet av høsten. Samtidig har han håp om at en vaksine vil nå ut til alle verdens land neste sommer. Foto: Ludovic Marin / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft-grunder Bill Gates er pessimistisk med tanke på de kommende månedene, og frykter at coronadødsfallene vil øke til nivåene man så under den første bølgen av pandemien, om ikke myndighetene verden om tar grep.

- Jeg er pessimistisk med tanke på hvordan høsten vil se ut på den nordlige halvkule. Hvis vi ikke tar grep, vil dødstallene i flere land, deriblant USA, stige til de vi hadde i vår igjen, sier han i et intervju med The Telegraph.

Gates er Microsoft-gründer og en av verdens rikeste menn. En betydelig del av formuen har han brukt på veldedighet og spesielt sanitærutstyr, vaksiner og andre globale helsetiltak gjennom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation.

- Tilbake i tid

I intervjuet med Telegraph sier Gates at pandemien kan føre verden tilbake til 1990-tallet, når det gjelder utvikling.

- Vi settes 25 år tilbake i tid, sier Gates, som mener at et bredt spekter av indikatorer - blant annet spedbarnsdødelighet og sult - har ført til at prosessen med flere tiårs framgang har snudd.

Han mener dette vil koste flere liv enn selve coronaviruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.