LO-lederen:

Frykter et veiskille i norsk arbeidsliv

LO-leder Peggy Hessen Følsvik frykter et veiskille i norsk arbeidsliv etter coronapandemien. Hun brukte egne erfaringer fra luftfarten som eksempel.

ARBEIDERNES DAG: LO-leder Peggy Hessen Følsvik på Youngstorget 1. mai. LO-lederen etterfulgte Hans-Christian Gabrielsen, som døde brått 9. mars i år. Foto: Terje Pedersen / NTB

ARBEIDERNES DAG: LO-leder Peggy Hessen Følsvik på Youngstorget 1. mai. LO-lederen etterfulgte Hans-Christian Gabrielsen, som døde brått 9. mars i år. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vis mer
Publisert

- Mye har endret seg på de 40 åra som har gått siden jeg ble ansatt som kabinpersonale i Widerøe, sa LO-lederen i talen.

Følsvik relaterte til sin egen historie om hvordan hun og andre kabinansatte i Widerøe organiserte seg, med støtte fra flyselskapet.

- Min gamle bransje – luftfarten – opplever nå mye turbulens. Med ansatte som går på deltids- og nullprosentkontrakter eller må strekke seg til det ytterste med uansvarlig lange dager, sa Følsvik.

Kritiserer Wizz Air

Hun pekte på utenlandske flyselskaper som Wizz Air, som er skeptiske til at de ansatte organiserer seg.

- De sakene vi har sett derfra, står i strid med alt det vi står for i norsk arbeidsliv. Det legger press på norske flyselskaper hvis de skal klare å konkurrere med disse selskapene, sier Følsvik til NTB.

LO-lederen etterfulgte Hans-Christian Gabrielsen, som døde brått 9. mars i år. Han nevnes likevel ikke i Følsviks 1. mai-tale.

- Det er ikke noen spesiell grunn til det. Jeg snakker om Hans-Christian i alle sammenhenger der det er naturlig, men akkurat en 1. mai-tale er først og fremst en politisk tale, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer