Raser mot regjeringen:

Frykter flere vil skatterømme Norge

Onsdag presenterte regjeringen en skattebombe på 33 milliarder. NHO-toppen frykter regjeringen har mer skatt å by på til folket.

RASER: NHO-topp Anniken Hauglie raser mot finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av den rødgrønne regjeringen. Foto: Terje Pedersen / NTB
RASER: NHO-topp Anniken Hauglie raser mot finansminister Trygve Slagsvold Vedum og resten av den rødgrønne regjeringen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Torsdag 6. oktober legger regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2023. Et budsjett som vil bli historisk stramt, ifølge kilder til Dagbladet, som er tett på budsjettforhandlingene.

Statsbudsjettet blir lagt fram bare dager etter at regjeringen presenterte en skattebombe på 33 milliarder, som de skal hente fra oppdrettsnæringen, og flere andre næringer som tjener penger på landets naturressurser.

Nå frykter flere at regjeringen vil presentere et statsbudsjett hvor næringslivet må betale enda mer.

- Regjeringen har gjennom høsten sagt at det vil bli et veldig krevende budsjett, og at det må strammes inn. Når vi så hvordan dette delvis ble løst onsdag (skattebomben, journ.anm.), er det grunn til å frykte at det kommer en ytterligere skatteøkning neste uke. Håper jeg tar feil, men frykter det kommer enda mer av det vi ønsker mindre av.

Det sier Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO, til Dagbladet.

Nylig tok hun og Tord Lien, tidligere olje- og energiminister, nå regiondirektør i NHO Trøndelag, turen til familiebedriften Orkel i Orkland kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.