Frykter flysommeren

SAS og Norwegian har til sammen satt 260 fly på bakken. Nå er en ødelagt sommer SAS' største bekymring.

PÅ BAKKEN: SAS har måttet stanse det meste av flytrafikken sin som følge av coronaviruset. Nå ser de med bekymring på sommeren. Foto: Johan Nilsson / TT Nyhetsbyrn / NTB scanpix
PÅ BAKKEN: SAS har måttet stanse det meste av flytrafikken sin som følge av coronaviruset. Nå ser de med bekymring på sommeren. Foto: Johan Nilsson / TT Nyhetsbyrn / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag besluttet regjeringen å videreføre alle coronatiltakene til over påske. Det gjelder også reiserådet.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige, mens helsepersonell med pasientbehandling forbys utenlandsreiser ut april.

Det er likevel ikke dette som bekymrer SAS mest.

Frykter for sommeren

For bare om noen få måneder begynner den tida som vanligvis kan redde et dårlig år.

- Vår fremste bekymring nå er hvor vidt dette kommer til å gå utover sommertrafikken som for hele bransjen er en viktig periode, sier SAS' pressesjef John Eckhoff til Dagbladet.

Sommeren er gjerne avgjørende for et flyselskap, fordi det er da både inntekter og overskudd er størst. Fortsetter det som nå, blir året verre enn elendig.

- Det store spørsmålet er hvor lenge tiltakene varer, hvor strenge de blir og når vi er tilbake til en normalsituasjon, sier Eckhoff.

Han forteller at flyselskapet allerede hadde forutsett at coronaviruset kom til å påvirke den kommende påsken.

Permitterer inntil 10 000

- Framover kommer vi til å fortsette å ta ned vår produksjon. Totalt sett kommer produksjonen til å bli redusert med 90 prosent, og vi kommer dermed til å permittere 90 prosent av de ansatte som tilsvarer inntil 10 000 personer, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer