Frykter gigaregningen: - Skrekkelig høyt

Om en snau måned forfaller første avdrag på den gigantiske skatteregningen til norske bedrifter. SMB Norge frykter konkursras.

BEKYMRET: Den utsatte skatteregninga ligger som en mørk sky over norske småbedrifter. SMB Norge frykter konkursras. Foto: Jil Yngland / NTB
BEKYMRET: Den utsatte skatteregninga ligger som en mørk sky over norske småbedrifter. SMB Norge frykter konkursras. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske bedrifter har nå en utsatt skatteregning på 4,59 milliarder kroner. Det viser ferske tall Børsen har fått fra Skatteetaten.

Tallene ble sist ajourført ved månedsskiftet august-september. Det er heller ikke mulig å søke om utsettelse lenger, da søknadsfristen gikk ut i sommer.

Stor regning for de små

Opprinnelig utsatt beløp var på 5,39 milliarder kroner, så noen har allerede betalt sin skatteregning, men for mange henger regningen fremdeles som en sort sky over bedriften.

Til sammen er det 10736 bedrifter og enkeltpersonforetak som har bedt om utsettelse på enten moms eller arbeidsgiveravgift. Det er momsen som utgjør størstedelen av regninga, med 3,5 milliarder, mens staten har 612 millioner utestående i arbeidsgiveravgift.

Børsen har også fått tallene sortert på bedriftsstørrelse. Tallene her viser at bedrifter med ti eller færre ansatte har en ubetalt skatteregning på 1,2 milliarder kroner, fordelt på 4804 aktører.

Altså har nesten halvparten av bedriftene med utsatt skatteregningen 10 ansatte eller færre.

- Skrekkelig høyt

De minste bedriftenes milliardregning skremmer Jørund Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer