Frykter grafen ignoreres: - Undergangens budbringer

- Vi har bare fått et lite glimt av krisa.

BRUTALT RAMMET: Virusutbruddet og strenge smitteverntiltak har rammet verdensøkonomien hardt. Oljemarkedet er preget av kraftig prisfall og stor uro. Bildet viser Johan Sverdrup, som er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
BRUTALT RAMMET: Virusutbruddet og strenge smitteverntiltak har rammet verdensøkonomien hardt. Oljemarkedet er preget av kraftig prisfall og stor uro. Bildet viser Johan Sverdrup, som er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ikke et eneste hjørne igjen av verden hvor det ikke er slått alarm om en bråstopp i økonomien, som følge av coronakrisa.

I Norge varslet statsminister Erna Solberg den 12. mars at regjeringen ville innføre de sterkeste og mest inngripende tiltakene landet har opplevd i fredstid. Konsekvensene for norsk økonomi og næringsliv var umiddelbare og enorme.

Arbeidsledigheten har skutt i været, oljeprisen stupt og stupt, kronekursen har falt kraftig, nordmenns forventninger til landets økonomi har nådd tidenes bunnivå og flere selskaper balanserer nå på stupet i møte med det IMF anslår vil bli den verste globale finanskrisa siden 1930-tallet.

Investorer ble åpenbart skremt da det ble klart at de potensielle konsekvensene av coronaviruset kunne bli enorme. Det utløste kraftige børsfall verden over i slutten av februar, og Oslo Børs var heller ikke spart.

Men de siste ukene og dagene har det skjedd noe.

Flere land er allerede i gang med å forsiktig gjenåpne deler av samfunnet og verdens børser stiger igjen.

- Ordentlig juling

Det høres kanskje merkelig ut, men utviklingen gjør valutastrateg Jane Foley i Rabobank International bekymret på Norges vegne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer