På Kolbotn i Nordre Follo ligger Ingierkollen Slalåmsenter

Siden 1984 har Ludvig Daae vært driftsansvarlig for det som var Europas første skianlegg med snøkanoner

I 37 år har han viet all sin tid til å legge til rette for at barn og unge skal ha et godt fritidstilbud

Nå er han redd for hva framtida bringer

Frykter for livsverket

Publisert
Sist oppdatert

INGIERKOLLEN SLALÅMSENTER (Dagbladet): Til tross for at sola gløtter fram mellom tretoppene på Kolbotn, er det mørke skyer som truer over Ingierkollen Slalåmsenter. Alpinanlegget, et steinkast fra Gjersjøen i Nordre Follo kommune, ble i 1965 Europas første anlegg med snøkanoner.

Hit reiste det østerrikske landslaget for å teste kunstsnø. Her ble Helene Olafsen bitt av snowboard-basillen, og her hadde Lasse Kjus utallige timer i hocke ned det stupbratte henget.

I bunn av bakken møter vi Ludvig Daae sammen med sønnen Andreas. I 1984 ble han driftsnsvarlig for anlegget. Ti år overtok han det som eier.

Han har viet hele livet sitt til den folkekjære bakken. Nå frykter han for framtida.

60-åringen vet ikke lenger om han har en jobb å gå til når vinteren etter hvert melder sin ankomst. Han vet heller ikke om sønnen Andreas må permitteres eller ei. Andreas og Ludvig er nemlig de eneste ansatte i anlegget som består av én bakke for de voksne og en barnebakke for de yngste.

- Merker du noe forskjell på humøret til faren din?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.