Frykter hevnangrep - oljeprisen med kraftig hopp

Oljeprisen gjorde et kraftig hopp etter at en mektig iransk general ble drept i et USA-ledet rakettangrep i natt.

DREPT: Statlig TV i Irak melder at lederen for den iranske revolusjonsgarden, Qasem Soleimani, ble drept i et flyangrep i Bagdad natt til fredag. Bilder fra CNN og AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mektige iranske generalen Qasem Soleimani, som leder den iranske Revolusjonsgarden, ble drept i et flyangrep ved den internasjonale flyplassen i Iraks hovedstad Bagdad natt til fredag. Amerikanske myndigheter har bekreftet at angrepet ble gjennomført på ordre fra president Donald Trump.

Nyheten om at Soleimani hadde blitt drept, førte nær umiddelbart til økte oljepriser.

Prisen på nordsjøolje steg med 4,4 prosent til 69,16 dollar og amerikansk lettolje – WTI steg med 4,3 prosent til 63,84 dollar over økt bekymring fra investorer som fryktet en svikt i forsyningene av olje etter angrepet.

Senere flatet oljekursen noe ut, men er fremdeles godt over prisnivået fra torsdag.

- Dette er mer enn bare å slå til noen på nesa. Dette er en demonstrasjon av aggresjon og en provokasjon som kan utløse en ny krig i Midtøsten, sa oljetrader Stephen Innes til nyhetsbyrået AFP.

Det amerikanske angrepet mot Soleimani kom som en reaksjon på at demonstranter USA mente var støttet av Iran, brøt seg inn i den amerikanske ambassaden i Bagdad før nyttår, ifølge amerikanske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer