Tre år siden coronaviruset brøt ut i den kinesiske storbyen Wuhan, står landet overfor sin verste smittebølge noensinne.
Resten av verden er i stor grad langt forbi det verste av pandemien, og lever som normalt. Inntil nylig har Kina slått hardt ned på viruset, og hatt en såkalt nullsmittestrategi.
Etter massive protester valgte president Xi Jinping å løfte restriksjonene, men det betyr også at en rekke utfordringer står i kø.

Tar grep: - Fullstendig tabbe
Svært få av befolkningen er vaksinert mot viruset, og det er svært liten immunitet blant folket - ettersom de jo ikke har vært smittet av viruset. I tillegg er akuttmottakene allerede overbelastet.
Frykter fravær
Derfor venter man nå at svært mange kommer til å bli syke, og at så mange som en million kan dø av covid-19 i løpet av de neste månedene.
I byen Zhengzhou, populært kalt «iPhone City», har det allerede herjet et smitteutbrudd siden oktober. Her ligger Foxconn, verdens største iPhone-fabrikk. Noe av produksjonen er flyttet til andre fabrikker i Kina, men den nye situasjonen utgjør en ny trussel for Apple-leveransene:
Mangel på arbeidere.
- Vi kommer til å se en rekke operasjoner bli påvirket av fravær, ikke bare ved fabrikkene, men på lager, distribusjon, logistikk og transport, sier administrerende direktør Reslinic, Bindiya Vakin, til Financial Times.
Selskapet driver med kartlegging av forsyningskjeden, og sprer over tre millioner komponenter i bransjen.

Kan bli kriselav etterspørsel
I starten av november advarte Apple om betydelige forsinkelser i forkant av høytida. Selv om selskapet det siste året har vokst kraftig, med rekordresultat opp 124 milliarder dollar for siste kvartal i fjor, ventes det at veksten nå avtar. FT skriver at det er manko på mellom fem og 15 millioner iPhoner.

Kollaps: - Veldig dårlige tider
En fjerdedel av Apples fortjeneste kommer fra salg i Kina, i tillegg til at 90 prosent av telefonene er laget i landet.
Den kommende tida kan føre til en etterspørselskrise i Kina, ifølge Horace Dediu, analytiker hos konsulentfirmaet Asymco.
- Selv om resten av verden så etterspørselen øke under lockdown, skyldtes det hjemmekontor og mangel på stimuli. Med lav immunitet og få sikkerhetsnett, kan kinesiske forbrukere gjemme seg og droppe de store kjøpene neste år, mener han.