Apple:

Frykter iPhone-trøbbel under coronabølge

Etter at Kina skrotet nullsmittestrategien er det forventet over en million dødsfall i landet.

KAN BLI KRISE: Kinas coronabølge kan bli stygg for Apple. Foto: Beata Zawrzel / Shutterstock / NTB
KAN BLI KRISE: Kinas coronabølge kan bli stygg for Apple. Foto: Beata Zawrzel / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre år siden coronaviruset brøt ut i den kinesiske storbyen Wuhan, står landet overfor sin verste smittebølge noensinne.

Resten av verden er i stor grad langt forbi det verste av pandemien, og lever som normalt. Inntil nylig har Kina slått hardt ned på viruset, og hatt en såkalt nullsmittestrategi.

Etter massive protester valgte president Xi Jinping å løfte restriksjonene, men det betyr også at en rekke utfordringer står i kø.

Svært få av befolkningen er vaksinert mot viruset, og det er svært liten immunitet blant folket - ettersom de jo ikke har vært smittet av viruset. I tillegg er akuttmottakene allerede overbelastet.

Frykter fravær

Derfor venter man nå at svært mange kommer til å bli syke, og at så mange som en million kan dø av covid-19 i løpet av de neste månedene.

I byen Zhengzhou, populært kalt «iPhone City», har det allerede herjet et smitteutbrudd siden oktober. Her ligger Foxconn, verdens største iPhone-fabrikk. Noe av produksjonen er flyttet til andre fabrikker i Kina, men den nye situasjonen utgjør en ny trussel for Apple-leveransene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer