Frykter julekaos: - Må våkne!

En streikebølge baner seg framover i full fart over Storbritannia.

PARKERT: I den britiske postbransjen stemte de organiserte for at det skal bli flere streiker i år og neste år. Dette kan resultere i omfattende forstyrrelser i post- og pakkedistribusjonen fram mot jul. Foto: NTB
PARKERT: I den britiske postbransjen stemte de organiserte for at det skal bli flere streiker i år og neste år. Dette kan resultere i omfattende forstyrrelser i post- og pakkedistribusjonen fram mot jul. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det har vært flere streiker i Storbritannia i år, der skyhøy prisvekst og økte levekostnader har gjort at arbeidstakere i både privat og offentlig sektor krever høyere lønn.

I oktober var den britiske inflasjonen på 11,1 prosent - det høyeste nivået på 41 år. I takt med at lønnsslippene blir mindre verdt, har også antall streiker vokst i omfang.

Både advokater, helsearbeidere, jernbaneansatte, medarbeidere i postverket, bussjåfører og flyplasspersonell har proteststreiket denne høsten.

Idet den travle julestria rykker stadig nærmere, vokser uroen for komplett kaos i landet, ifølge Independent.

Det anslås at flere hundre tusen britiske arbeidstakere vil streike i løpet av de neste månedene.

Fyrer løs

Postansatte i Royal Mail har allerede streiket i flere omganger. Det har skapt store produksjonsutfordringer og omfattende forsinkelser i leveranser. Da de ansatte varslet flere streikerunder i løpet av desember, så Royal Mail-sjefen Simon Thompson rødt.

Han rettet krass kritikk mot de ansattes fagforening Communication Workers Union (CWU). Forbundet - som organiserer 110 000 medlemmer i Royal Mail - oppfordret nemlig postansatte til å streike for bedre lønnsvilkår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.