Det har vært flere streiker i Storbritannia i år, der skyhøy prisvekst og økte levekostnader har gjort at arbeidstakere i både privat og offentlig sektor krever høyere lønn.
I oktober var den britiske inflasjonen på 11,1 prosent - det høyeste nivået på 41 år. I takt med at lønnsslippene blir mindre verdt, har også antall streiker vokst i omfang.

Nedslående beskjed: - Alt går opp
Både advokater, helsearbeidere, jernbaneansatte, medarbeidere i postverket, bussjåfører og flyplasspersonell har proteststreiket denne høsten.
Idet den travle julestria rykker stadig nærmere, vokser uroen for komplett kaos i landet, ifølge Independent.
Det anslås at flere hundre tusen britiske arbeidstakere vil streike i løpet av de neste månedene.

Flybransjen slår alarm: - Tøff vinter
Fyrer løs
Postansatte i Royal Mail har allerede streiket i flere omganger. Det har skapt store produksjonsutfordringer og omfattende forsinkelser i leveranser. Da de ansatte varslet flere streikerunder i løpet av desember, så Royal Mail-sjefen Simon Thompson rødt.
Han rettet krass kritikk mot de ansattes fagforening Communication Workers Union (CWU). Forbundet - som organiserer 110 000 medlemmer i Royal Mail - oppfordret nemlig postansatte til å streike for bedre lønnsvilkår.

Dette viser krisa
- De gjør alt i sin makt for å ødelegge jula, tordnet Thomson mot fagforeningen.
CWUs generalsekretær Dave Ward har på sin side slått knallhardt tilbake. I en uttalelse svarte han at Royal Mail-ledelsen risikerer «et julesammenbrudd som følge av deres hardnakkede motvilje til å behandle sine ansatte med respekt».
Amper stemning
Nå er situasjonen i ferd med å tilspisse seg ytterligere.
I postbransjen stemte de organiserte for at det skal bli flere streiker - ikke bare i år, men også neste år. Dette kan raskt resultere i voldsomme forstyrrelser i post- og pakkedistribusjonen fram mot jul - og etter.

Så mye tjener matbaronene
- Ledelsen i Royal Mail må våkne! De må innse at vi ikke vil tillate dem å ødelegge livsgrunnlaget for de ansatte, sier fagforeningen CWU.
Det tidligere statseide Royal Mail kunngjorde nylig planer om å redusere arbeidsstokken med 10 000 ansatte. Ledelsen la samtidig skylden for den dårlige økonomien på streiker tidligere i år.
Dystert anslag
Arbeidstvistene handler i stor grad om lønna, som ikke klarer å holde tritt med inflasjonen. I november økte også Bank of England styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 3 prosent. Det er den største økningen på 33 år.

Nedbemanner etter krisehøst
Kort tid etter kom det fram at fattigdommen i Storbritannia øker dramatisk.
Stigende levekostnader vil trolig kaste en million mennesker ut i dyp nød i løpet av vinteren, ifølge Joseph Rowntree Foundation (JRF), som er en uavhengig organisasjon som jobber for å løse fattigdomsproblemet i Storbritannia.

- Får vondt i magen
- Frykter for framtida
Det anslås at hele 14,5 millioner briter allerede lever i fattigdom i dag.
- Millioner av mennesker frykter for framtida som følge av at prisene på matvarer, transport og energi har økt kraftig. Hver dag hører man enda flere historier om folk som selger eiendelene sine, eller låner penger til forferdelige høye renter, bare for å ha råd til det aller mest nødvendige for å overleve, skriver organisasjonen på sine hjemmesider.

Aldri vært svakere: - Et paradoks
Økonomien er preget av store utfordringer, i et land der permakrise - en vedvarende periode der den ene krisen avløser den andre - nylig ble kåret til årets nyord.
- Jeg tror alle vet at vi står overfor en krevende økonomisk situasjon, og vanskelige beslutninger må gjøres, har britenes statsminister Rishi Sunak erklært.