Frykter julekaos: - Må våkne!

En streikebølge baner seg framover i full fart over Storbritannia.

PARKERT: I den britiske postbransjen stemte de organiserte for at det skal bli flere streiker i år og neste år. Dette kan resultere i omfattende forstyrrelser i post- og pakkedistribusjonen fram mot jul. Foto: NTB
PARKERT: I den britiske postbransjen stemte de organiserte for at det skal bli flere streiker i år og neste år. Dette kan resultere i omfattende forstyrrelser i post- og pakkedistribusjonen fram mot jul. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det har vært flere streiker i Storbritannia i år, der skyhøy prisvekst og økte levekostnader har gjort at arbeidstakere i både privat og offentlig sektor krever høyere lønn.

I oktober var den britiske inflasjonen på 11,1 prosent - det høyeste nivået på 41 år. I takt med at lønnsslippene blir mindre verdt, har også antall streiker vokst i omfang.

Både advokater, helsearbeidere, jernbaneansatte, medarbeidere i postverket, bussjåfører og flyplasspersonell har proteststreiket denne høsten.

Idet den travle julestria rykker stadig nærmere, vokser uroen for komplett kaos i landet, ifølge Independent.

Det anslås at flere hundre tusen britiske arbeidstakere vil streike i løpet av de neste månedene.

Fyrer løs

Postansatte i Royal Mail har allerede streiket i flere omganger. Det har skapt store produksjonsutfordringer og omfattende forsinkelser i leveranser. Da de ansatte varslet flere streikerunder i løpet av desember, så Royal Mail-sjefen Simon Thompson rødt.

Han rettet krass kritikk mot de ansattes fagforening Communication Workers Union (CWU). Forbundet - som organiserer 110 000 medlemmer i Royal Mail - oppfordret nemlig postansatte til å streike for bedre lønnsvilkår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer