Frykter kaos: - Skuffende

Uten økt kapasitet kan det bli kaos i kollektivtrafikken framover, frykter bransje- og arbeidstakerforeningen Virke.

TRENGSEL: Uten tiltak frykter Virke kaos i kollektivtrafikken framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TRENGSEL: Uten tiltak frykter Virke kaos i kollektivtrafikken framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen kom med nye anbefalinger for hjemmekontor fredag, men handels- og tjenestenæringas hovedorganisasjon Virke er langt fra beroliget.

Bakgrunnen for de nye anbefalingene er smittefrykt i kollektivtrafikken når skoler, utdanningsinstitusjoner og arbeidsplasser starter opp igjen etter sommerferien.

- Vi anbefaler at arbeidsgivere tilrettelegger for at halvparten av de ansatte har hjemmekontor, der dette er mulig. Å få ned antallet som reiser kollektivt i rushtiden er viktig, sier statsminister Erna Solberg til Dagbladet.

- Blir for enkelt

- Vi hadde håpet på tydelige råd om reiser med offentlig transport, men det fikk vi ikke. Det er er skuffende, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke til Børsen.

Han understreker at mange som jobber i handel- og tjenestenæringene er nødt til å være fysisk på jobb.

- Myndighetene må sørge for at kollektivtilbudet har god nok kapasitet, og vurdere ekstratiltak som gjør reisene trygge. Det blir for enkelt å legge hele ansvaret for å unngå trengsel på virksomhetene og de ansatte. Arbeidsgiverne skal ta sin del av ansvaret, men uten tiltak som gir større kapasitet på kollektivtransporten kan vi få kaotiske tilstander i ukene som kommer, sier Horneland Kristensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer