Frykter kaos: Henter 1200 soldater

Om kort tid vil en historisk streikebølge treffe Storbritannia med full kraft. Nå tar regjeringen krisegrep for å unngå komplett kaos i samfunnet.

HODEPINE: Storbritannias regjering setter inn militæret for å unngå kaos som følge av omfattende streiker i helsesektoren. Foto: Victoria Jones / Pa Photos / NTB
HODEPINE: Storbritannias regjering setter inn militæret for å unngå kaos som følge av omfattende streiker i helsesektoren. Foto: Victoria Jones / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Den britiske regjeringen møter siste del av adventstida med tårnhøye skuldre. Flere hundre tusen britiske arbeidstakere - på tvers av ulike sektorer - har varslet streik i løpet av desember og de påfølgende månedene.

Førstkommende onsdag legger om lag 10 000 ambulansearbeidere, på tvers av England og Wales, ned arbeidet.

Disse vil streike nok en gang 28. desember. På samme tid kjemper fagforeningene om høyere lønn for arbeiderne i ei tid der inflasjonen er skyhøy.

Den omfattende streiken etterlater imidlertid helsevesenet i en ekstremt sårbar situasjon.

I harnisk

Myndighetene har allerede slått alarm om fare for liv og helse, og ber innbyggere kun å ringe nødnummeret dersom man befinner seg i en livstruende situasjon.

Ifølge BBC har regjeringen nå besluttet at 1200 soldater fra den britiske hæren skal settes inn for å tette bemanningshullet disse dagene.

Det får flere fagforeninger til å steile. De framholder at militærpersonell ikke har «tilstrekkelig kompetanse» til å fylle en ambulanserolle, og påstår at myndighetene forsøker å sno seg unna en lønnsdiskusjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer