Frykter kjempesmell

Store europeiske økonomier frykter at den økonomiske coronasmellen kan bli verre enn fryktet.

RESTRIKSJONER: London er en av byene der det nå strammes inn, spesielt for utelivet. Der frykter folk i bransjen omfattende pubdød. Foto: REX / NTB
RESTRIKSJONER: London er en av byene der det nå strammes inn, spesielt for utelivet. Der frykter folk i bransjen omfattende pubdød. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Da sommeren kom i år var det utsikter til bedring i mange lands økonomier, etter at coronarestriksjoner førte til en økonomisk krasj uten sidestykke i vår.

De strenge tiltakene med nær total nedstengning i mange europeiske land, gjorde at gigantiske krisepakker var nødvendig for å holde bedrifter og bransjer i live.

Advarsler på rekke og rad

Nå frykter flere store europeiske økonomier at en oppblomstring av coronaviruset, slik man ser flere steder i Europa, vil gå hardt utover en allerede preget økonomi.

I Storbritannia fører nå en smitteoppblomstring til at myndighetene innfører kraftigere restriksjoner, noe som blant annet går ut over britenes mulighet til å gå på pub. Der fryktet bransjen nå en massedød i pubbransjen. Men det er ikke bare i Storbritannia det er fare på ferde.

I forrige uke advarte Banco de España, den spanske sentralbanken, om at tøffe restriksjoner på grunn av en ny smittebølge kan dytte landet ut i en økonomisk krise som er verre enn man hadde sett for seg.

Bankens worst case-scenario tilsier at bruttonasjonalproduktet kan falle med 12,6 prosent i løpet av året. Et litt mindre pessimistisk anslag tilsier en tilbakegang på 10,5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer