Norske reiselivsbedrifter:

Frykter kollaps: - Dramatisk

Reiselivet varsler snarlige oppsigelser og bønnfaller regjeringen om videre krisehjelp. Torbjørn Røe Isaksen lover ingen umiddelbare tiltak.

ROPER VARSKO: Norske reiselivsbedrifter varsler snarlige oppsigelser dersom permitteringsordningene ikke forlenges. Blant dem som kan rammes hardt, er Paradisreiser AS. Avbildet er en strand på Seychellene, en av destinasjonene det norske selskapet spesialiserer seg på. Foto: Patrick Frilet / REX / NTB
ROPER VARSKO: Norske reiselivsbedrifter varsler snarlige oppsigelser dersom permitteringsordningene ikke forlenges. Blant dem som kan rammes hardt, er Paradisreiser AS. Avbildet er en strand på Seychellene, en av destinasjonene det norske selskapet spesialiserer seg på. Foto: Patrick Frilet / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg håper ikke myndighetene tvinger meg til å si opp mine ansatte. Men det er i praksis det de gjør, dersom de ikke foretar seg noe nå, sier daglig leder i Paradisreiser, Gro Anet Holme, til Børsen.

Det klamme coronagrepet er i ferd med å løsne for deler av samfunnet. Ansatte kalles tilbake fra langtidsisolasjon på hjemmekontor, og utelivet jubler for hver edle dråpe solgt.

For reiselivsbransjen er situasjonen derimot dramatisk.

- Satset hus og pensjon

Nå varsler Virke at en rekke reiselivsbedrifter vil måtte si opp folk innen kort tid, dersom permitteringsordningene avsluttes 1. oktober som planlagt. En av bedriftene som vil rammes av et slikt scenario, er Paradisreiser AS.

- Da har vi ikke noe valg, og må gå til oppsigelser. Og hvis jeg skal være helt ærlig ... Slik det står nå, blir det krevende å si opp ansatte og betale ut oppsigelsestida.

- Har ikke selskapet noen reserver å gå på?

- Vi har allerede tæret på reservene i 18 måneder. Jeg har satt deler av huset mitt som garanti og satset pensjonen min på at vi skal komme gjennom dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer