Frykter konkurs: - Katastrofe

Elon Musk har tidligere gått ut og sagt at SpaceX forhåpentligvis vil lansere den første orbitale Starship-flyvingen i begynnelsen av 2022. Nå går han istedenfor ut og melder at selskapet står overfor en reell risiko for konkurs.

BEKYMRET: Elon Musk sendte nylig ut en melding til sine ansatte hvor han uttrykker bekymring i forbindelse med produksjonen av Raptor-motoren til Starship-raketten. Foto: Reuters
BEKYMRET: Elon Musk sendte nylig ut en melding til sine ansatte hvor han uttrykker bekymring i forbindelse med produksjonen av Raptor-motoren til Starship-raketten. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

I en e-post til ansatte i selskapet SpaceX ga Elon Musk uttrykk for bekymring. I beskjeden han sendte ut skal Musk angivelig ha vært sint grunnet mangelen på framskritt selskapet har gjort med å utvikle Raptor-motoren som driver Starship-raketten.

- Raptor-produksjonskrisen er mye verre enn den så ut til for noen uker siden, skrev han.

E-posten ble sendt ut fredag og er innhentet av nyhetsnettstedet CNBC.

Risiko for konkurs

Musk grunnla romselskapet SpaceX i 2002. I april ble selskapet tildelt en milliardkontrakt med den amerikanske romorganisasjonen NASA, og dermed lå alt til rette for å oppfylle drømmen om å sende mennesker til både planeten mars og månen.

Nå ser det imidlertid ut til at Musk sin mangeårige drøm kan bli knust.

I etterkant av e-post-utsendelsen har Musk gått ut og sagt at selskapet står overfor en reell risiko for konkurs, dersom de ikke kan oppnå en Starship-flyrate på minst en flyging annenhver uke i 2022.

- Alle mann på dekk

Starship, som er en prototype av raketten Musk drømmer om at skal frakte mennesker ut i verdensrommet, har allerede gjennomført flere korte testflyvinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.