Frykter konkurs: - Katastrofe

Elon Musk har tidligere gått ut og sagt at SpaceX forhåpentligvis vil lansere den første orbitale Starship-flyvingen i begynnelsen av 2022. Nå går han istedenfor ut og melder at selskapet står overfor en reell risiko for konkurs.

BEKYMRET: Elon Musk sendte nylig ut en melding til sine ansatte hvor han uttrykker bekymring i forbindelse med produksjonen av Raptor-motoren til Starship-raketten. Foto: Reuters
BEKYMRET: Elon Musk sendte nylig ut en melding til sine ansatte hvor han uttrykker bekymring i forbindelse med produksjonen av Raptor-motoren til Starship-raketten. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

I en e-post til ansatte i selskapet SpaceX ga Elon Musk uttrykk for bekymring. I beskjeden han sendte ut skal Musk angivelig ha vært sint grunnet mangelen på framskritt selskapet har gjort med å utvikle Raptor-motoren som driver Starship-raketten.

- Raptor-produksjonskrisen er mye verre enn den så ut til for noen uker siden, skrev han.

E-posten ble sendt ut fredag og er innhentet av nyhetsnettstedet CNBC.

Risiko for konkurs

Musk grunnla romselskapet SpaceX i 2002. I april ble selskapet tildelt en milliardkontrakt med den amerikanske romorganisasjonen NASA, og dermed lå alt til rette for å oppfylle drømmen om å sende mennesker til både planeten mars og månen.

Nå ser det imidlertid ut til at Musk sin mangeårige drøm kan bli knust.

I etterkant av e-post-utsendelsen har Musk gått ut og sagt at selskapet står overfor en reell risiko for konkurs, dersom de ikke kan oppnå en Starship-flyrate på minst en flyging annenhver uke i 2022.

- Alle mann på dekk

Starship, som er en prototype av raketten Musk drømmer om at skal frakte mennesker ut i verdensrommet, har allerede gjennomført flere korte testflyvinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer