Frykter konkursras blant barnehagene

- Jeg er bekymret for økonomien i framtida, sier barnehagestyreren. Nå frykter han konkursras blant de private barnehagene i landet.

BEKYMRET: Enhetsleder ved Lade barnehager, Rune Midtlyng, frykter det blir kroken på døra for flere barnehager i tida framover. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
BEKYMRET: Enhetsleder ved Lade barnehager, Rune Midtlyng, frykter det blir kroken på døra for flere barnehager i tida framover. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi har flere foreldre som ikke klarer å betale regningene sine.

Ordene kommer fra Rune Midtlyng, enhetsleder ved Lade barnehager i Trondheim.

I tida framover frykter han det blir kroken på døra for flere barnehager i landet.

I oktober fikk foresatte til barn i Andersrød barnehage i Moss et brev fra en advokat. Der sto det at selskapet som driver barnehagen, Barnehageporten AS, var begjært konkurs. Begge barnehagene til selskapet, som ligger i Asker og Moss, måtte stenge på dagen.

Midtlyng frykter dette bare er starten.

- Jeg er bekymret for framtida til barnehagene grunnet økonomien.

Brutalt

Dagbladet har tidligere skrevet om økonomien til den kommunale barnehagen i Trondheim. Om et barnehagebudsjett som gjør det uansvarlig å spandere julebord på de ansatte.

Midtlyng beskriver et budsjett som er skåret ned, hvor det ikke er rom for noe ekstra.

- Kommunen har skåret budsjettene våre med ostehøvel, og nå er det ikke mer ost igjen, sier Midtlyng.

Mens enkelte enheter i kommunen kan dra til Spania, eller spise et deilig måltid på ærverdige Britannia hotell i Trondheim, må de ansatte ved Lade barnehager, som består av tre enheter, nøye seg med en bagett på grendehuset på planleggingsdager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer