Taiwan:

Frykter krig: Vil trekke seg ut

Konflikten mellom Taiwan og Kina tilspisser seg, og usikkerheten for de multinasjonale selskapene på Taiwan vokser.

SPENNINGEN ØKER: Spenningen mellom Kina og Taiwan øker, og flere store selskaper på Taiwan at Kina skal gå til angrep. Bildet viser havna Keelung, som ligger i nærheten av byen med samme navn, i Taiwan. Foto: Sam Yeh/AFP/NTB
SPENNINGEN ØKER: Spenningen mellom Kina og Taiwan øker, og flere store selskaper på Taiwan at Kina skal gå til angrep. Bildet viser havna Keelung, som ligger i nærheten av byen med samme navn, i Taiwan. Foto: Sam Yeh/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke satte kongressleder Nancy Pelosi sine bein på taiwansk jord som den mest høytstående amerikanske politikeren sine 1997.

Besøket - som skjedde i forbindelse med kongresslederen rundtur i Asia - ble møtt med kraftige advarsler og reaksjoner fra Kina, som ikke anerkjenner Taiwans suverenitet. Bare timer etter at Pelosis fly landet på øya, iverksatte kinesiske myndigheter den største militærøvelsen noensinne. Taiwan mener Kina forbereder seg på å invadere øya, og innledet mandag sin egen militærøvelse.

Frykten for at konflikten skal eskalere øker, og en rekke multinasjonale virksomheter lokalisert på Taiwan forbereder seg nå på krig, skriver South China Morning Post.

- Veldig alvorlig

Taiwan er kjent for å være et sterkt forretningsland, og er sammen med Singapore, Sør-Korea og Hongkong en del av «De fire asiatiske tigerne».

Det finnes mange utenlandske og multinasjonale virksomheter på Taiwan, som nå angivelig skal ha begynt å utarbeide beredskapsplaner i frykt for et kinesisk angrep. Den største usikkerheten knytter seg til freden i Taiwanstredet og mangelen på gode forsyningskjeder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer