Frykter krise: - Nervøse rykninger

Kinas økonomi vakler, noe som kan påvirke økonomien globalt.

VIL RAMME BREDT: En oppbremsing i den kinesiske økonomien vil merkes i hele verden. Foto: WANG Zhao / AFP / NTB
VIL RAMME BREDT: En oppbremsing i den kinesiske økonomien vil merkes i hele verden. Foto: WANG Zhao / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Det er ting som tyder på at krisen i boligmarkedet i Kina er i ferd med å spre seg til deler av Kinas finanssektor. Det gir nervøse rykninger hos mange investorer, skriver Kim Fæster, sjefanalytiker i Jyske Bank i et notat, ifølge Finans.dk.

For det er ting som tyder på at Kina ikke vil være den voldsomme motoren i den globale veksten som de har vært de seineste åra, der vekstraten har ligget på 8 prosent i året.

Det har vært mye snakk om problemene i det kinesiske boligmarkedet, etter at eiendomsgiganten Evergrande holdt på å gå over ende for snart to år siden.

Siden da har flere eiendomsselskaper fått problemer.

- Tilstanden i hele økonomien er under press på grunn av bråket i boligsektoren, risikoen for spredning inn i den finansielle sektoren via formuesforvalterne og uro rundt gjelden til lokale myndigheter, skriver økonom i Citigroup, Xiangrong Yu.

- Blir et problem

Ifølge Bloomberg hadde man sett for seg at den kinesiske økonomien skulle drive en tredel av veksten i den globale økonomien i år, så oppbremsingen der får alarmbjellene til å ringe over hele verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.