Storbritannia

Frykter krise - vil ha avtale med Norge

Storbritannia ønsker å inngå en 20 år lang gassavtale med Norge for å forhindre strømstans i løpet av vinteren, ifølge Bloomberg News. Norske myndigheter avviser imidlertid at de er i forhandlinger.

FORHANDLINGER: Britiske myndigheter frykter strømstans i vinter og forhandler nå med Norge om en langsiktig gasskontrakt. Foto: HowesImages / SplashNews.com
FORHANDLINGER: Britiske myndigheter frykter strømstans i vinter og forhandler nå med Norge om en langsiktig gasskontrakt. Foto: HowesImages / SplashNews.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Det melder Bloomberg News, som siterer en ikke-navngitt kilde.

Ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet forhandler den britiske energiministeren nå med sin norske motpart, Terje Aasland (Ap), fordi de frykter en energikrise i vinter.

Norske myndigheter avviser imidlertid at de er i forhandlinger om en slik avtale.

- Norske myndigheter har ikke vært i kontakt med britiske myndigheter om dette, sier kommunikasjonsrådgiver Jo Henrik Egeland Jarstø til NTB og legger til:

- Spørsmål om dette må rettes til selskapene på sokkelen, da det er de som har ansvaret for å selge norsk gass, sier han.

Frykter kaos

Britiske myndigheter frykter en vinter med kaos og strømbrudd etter at de ble advart denne uka av Office of Gas and Electricity Markets (Ofgem).

Forvaltningsorganet mener det er en «betydelig risiko» gassmangel i Storbritannia denne vinteren, og at dette kan føre til at noen kraftverk må stanse driften.

- Langsiktig

Russland har strammet inn kraftig på sine gassleveranser til Europa i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.