Kilder til Dagbladet:

Frykter krisekaos på Stortinget

Tirsdag skal nye kriseløsninger for landet vedtas på Stortinget. Men det er ingen forhandlinger mellom regjeringspartiene og opposisjonen. Det gjør situasjonen kaotisk og uavklart, ifølge Dagbladets kilder.

MINDRETALL: Statsminister Erna Solberg leder en mindretallsregjering og er avhengig av blant annet Frp-leder Siv Jensen for å få flertall. Foto: Heiko Junge / NTB
MINDRETALL: Statsminister Erna Solberg leder en mindretallsregjering og er avhengig av blant annet Frp-leder Siv Jensen for å få flertall. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kilder på Stortinget beskriver situasjonen som oppsiktsvekkende før nye krisetiltak skal vedtas tirsdag.

Finanskomiteen jobber som normalt gjennom forslagene, men det foregår ingen forhandlinger mellom regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre og opposisjonen utenfor komiteen.

Fremskrittspartiet forhandler nemlig ikke lenger utenfor vanlig komitéarbeid.

- Nei, alle forslag behandles nå i finanskomiteen, sier Frp's Hans Andreas Limi til Dagbladet.

KIlder i opposisjonen forteller Dagbladet at det neppe blir noen enighet med storstilt pressekonferanse, slik det har vært ved tidligere krisepakker.

Det ligger altså an til en parlamentarisk slalåm, hvor regjeringen finner enighet med partier fra sak til sak.

Reaksjoner på Frp

Det er sterke reaksjoner blant de andre partiene på Fremskrittspartiets nye linje.

En sentral kilde i et annet opposisjonsparti omtaler det som at regjeringspartiene har sluppet et Frp med krisemålinger helt løs på Stortinget.

Kilder Dagbladet har snakket med frykter dermed at det kan bli fullt kaos når den siste av en lang rekke krisepakker skal opp til votering i Stortinget tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.