Frykter kroken på døra: - En institusjon

Etter 28 år stenger Trondheim-kaféen Mormors Stue dørene, med mindre en kjøper vil ta over både bygget og driften.

JAKTER NYE EIERE: Mormors Stue åpnet dørene i 1994, og er kjent for de fleste som er eller har vært tilknyttet Trondheim. Fra nyttår kan det være slutt. Foto: Stine-Lise Nikolaisen/Mormors Stue
JAKTER NYE EIERE: Mormors Stue åpnet dørene i 1994, og er kjent for de fleste som er eller har vært tilknyttet Trondheim. Fra nyttår kan det være slutt. Foto: Stine-Lise Nikolaisen/Mormors Stue Vis mer
Publisert

- Det er trist at en institusjon i Trondheim skal forsvinne.

Det sier Thomas Westerlund, restaurantsjef ved kaféen Mormors Stue i Midtbyen i Trondheim, til Børsen.

Fra 31. desember står han derimot foreløpig uten jobb. Etter å ha hatt åpne dører for sultne og tørste trøndere i hele 28 år, ligger det nå nemlig an til at det blir kroken på døra for den ikoniske kaféen.

Det var avisa Nidaros som omtalte saken først.

- Trist

Styreleder og største eier av kaféen, Robert Johnsen, sier til Børsen at de håper på å selge til noen som vil ta over både bygningen og driften av kaféen, og anslår en pris på rundt ti millioner kroner for bygget.

- Jeg har allerede fått en del henvendelser, så det er interesse for det. Men hvis det kommer en eiendomsutvikler og vil gjøre det om til bolig, så er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Alt avhenger av pris.

Det var Johnsen selv som starta kaféen for 28 år siden. Nå blir han snart 70 år, og ønsker å pensjonere seg.

- Selvfølgelig er det trist. Men det er livets gang. Jeg kan ikke skvette rundt og drive restaurant når jeg er så gammel, det krever yngre krefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer