Frykter kroken på døra: - En institusjon

Etter 28 år stenger Trondheim-kaféen Mormors Stue dørene, med mindre en kjøper vil ta over både bygget og driften.

JAKTER NYE EIERE: Mormors Stue åpnet dørene i 1994, og er kjent for de fleste som er eller har vært tilknyttet Trondheim. Fra nyttår kan det være slutt. Foto: Stine-Lise Nikolaisen/Mormors Stue
JAKTER NYE EIERE: Mormors Stue åpnet dørene i 1994, og er kjent for de fleste som er eller har vært tilknyttet Trondheim. Fra nyttår kan det være slutt. Foto: Stine-Lise Nikolaisen/Mormors Stue Vis mer
Publisert

- Det er trist at en institusjon i Trondheim skal forsvinne.

Det sier Thomas Westerlund, restaurantsjef ved kaféen Mormors Stue i Midtbyen i Trondheim, til Børsen.

Fra 31. desember står han derimot foreløpig uten jobb. Etter å ha hatt åpne dører for sultne og tørste trøndere i hele 28 år, ligger det nå nemlig an til at det blir kroken på døra for den ikoniske kaféen.

Det var avisa Nidaros som omtalte saken først.

KAFFE: Justin Bieber holdt konsert i Trondheim 7. august. Her går han ut fra Godt Brød. Video: Dagbladet TV. Vis mer

- Trist

Styreleder og største eier av kaféen, Robert Johnsen, sier til Børsen at de håper på å selge til noen som vil ta over både bygningen og driften av kaféen, og anslår en pris på rundt ti millioner kroner for bygget.

- Jeg har allerede fått en del henvendelser, så det er interesse for det. Men hvis det kommer en eiendomsutvikler og vil gjøre det om til bolig, så er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Alt avhenger av pris.

Det var Johnsen selv som starta kaféen for 28 år siden. Nå blir han snart 70 år, og ønsker å pensjonere seg.

- Selvfølgelig er det trist. Men det er livets gang. Jeg kan ikke skvette rundt og drive restaurant når jeg er så gammel, det krever yngre krefter.

- Har gått med underskudd

Han innrømmer at sviktende resultater de siste åra er en medvirkende årsak til at han nå vil selge. I koronaåret 2021 endte de opp med et minusresultat på 551 000 kroner. Egenkapitalen til kaféen er også borte, og de står med 35 000 kroner i minus på bunnlinja.

- Som for alle i restaurantbransjen i hele Norge, så har vi ikke klart å tjene penger de siste åra. Vi har gått med underskudd. Det er ganske tøft å gå fra 6-9 mill. i omsetning til null. Det er selvfølgelig en medvirkende årsak til at vi nå vil selge, sier han, og legger til:

- Vi ser nå at det er liv laga, men jeg syns det er like greit at noen andre kan ta over stafettpinnen nå.

Restaurantsjef Thomas Westerlund håper også at noen tar over stafettpinnen.

- Kundene våre er lei seg for at vi nå kanskje forsvinner. Folk har vært her i 10, 15 og 20 år, sier han, og legger til:

- Jeg var her selv tidlig på 90-tallet med besteforeldrene mine, det er et sted for alle generasjoner. Vi tar imot alle med åpne armer, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer