Frykter norsk reiseliv kan knele: - Det er krise

Hurtigrutens konsernsjef frykter for framtida til et samlet norsk reiseliv, dersom det ikke straks kommer på plass flere og bedre kriseordninger.

FULL STOPP: Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, måtte i dag permittere 2600 av salskapets ansatte. Samtidig stanses selskapets ekspedisjonscruisevirksomhet midlertidig. Her er Skjeldam avbildet på et slikt ekspedisjonscruise til Antarktis snaue to måneder før coronaviruset ble oppdaget. Foto: Johan Ordoonez / AFP / NTB Scanpix
FULL STOPP: Konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, måtte i dag permittere 2600 av salskapets ansatte. Samtidig stanses selskapets ekspedisjonscruisevirksomhet midlertidig. Her er Skjeldam avbildet på et slikt ekspedisjonscruise til Antarktis snaue to måneder før coronaviruset ble oppdaget. Foto: Johan Ordoonez / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Det er en veldig spesiell dag. Vi har ikke vært i en tilsvarende situasjon siden andre verdenskrig, sier Daniel Skjeldam til Børsen.

44-åringen er konsernsjef i Hurtigruten, og tidligere i dag måtte han gi den tunge beskjeden om at 2600 av selskapets ansatte blir permittert som følge av coronakrisa. 14 av 16 skip er tatt ut av drift og totalt er nå 2945 av selskapets ansatte permittert.

Tilbake står mellom 100 og 200 ansatte i nøkkelstillinger som selskapet er helt avhengig av for å holde minimumsoperasjonen i gang.

- Vi har ingen sjanse til å opprettholde noe mer enn det. Summen av nasjonale og internasjonale restriksjoner, gjør det umulig til å opprettholde produksjonen i større grad enn det vi gjør nå, sier han og passer på å skryte av de ansatte som han mener har gjort «en fantastisk innsats» den siste tida.

Han kan ikke garantere når de ansatte som i dag fikk permitteringsvarsel får en jobb å komme tilbake til, når unntakstilstanden en dag er over, eller når ting begynner å normalisere seg.

- I den situasjonen vi er i, som en bransje, så kan vi ikke garantere noe som helst. Vi må forholde oss til utviklingen fra time til time. Når det er sagt så har jeg den aller største tro på at vi får alle våre ansatte tilbake i jobb når dette går mot slutten, men det finnes absolutt ingen garanti for det, sier Skjeldam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer