Frykter norsk skrekkbeskjed

Svenske grensekommuner forbereder seg på det verste i forkant av nye reiseråd: - Vil helt klart bety alvorlige konsekvenser.

STILLE FØR STORMEN: Fredag presenterer den norske regjeringen oppdaterte reiseråd. I mellomtida holder grensehandelen pusten. Foto: NTB Scanpix
STILLE FØR STORMEN: Fredag presenterer den norske regjeringen oppdaterte reiseråd. I mellomtida holder grensehandelen pusten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke land stengte tidlig for reiser til Sverige grunnet dystre coronatall. Lite har derimot utløst høyere temperatur enn grensestengingen mellom Norge og söta bror.

Etter 16. mars har både svenske politikere, smitteverneksperter og grensekommuner hamret løs mot virustiltakene. Den norske regjeringen forsvarer imidlertid sin politikk.

Inntil videre er det kun tre regioner i Sverige - Blekinge, Kronoberg og Skåne - som er vurdert til å ha tilstrekkelig lav smittespredning. Fredag kommer regjeringen med nye reiseråd.

- Fullstendig tapt

For enkelte aktører vil konklusjonen enten føre til et etterlengtet jubel, eller en siste spiker i kista for sommersesongen. Ordfører i Tanum kommune, Liselotte Fröjd, har et brennende håp om at regjeringen vil snu, men frykter og forbereder seg på det aller verste.

- Det er klart at jeg håper på en gjenåpning, men jeg tror ikke det kommer til å skje. Faktisk har jeg null tro på at grensene inn mot Bohuslän vil åpne igjen denne sommeren. Det føles veldig fjernt, sier hun til Børsen.

De siste månedene har kommunen lagt bak seg en sesong preget av fortvilelse og skuffelse. Særlig det lokale næringslivet har blødd i møte med grensevedtaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer