Frykter ny kaos-sommer:
- Problematisk

Det er ikke bare en svak kronekurs som kan sette sitt preg på årets sommerferie. Med fjorårets kaos-sommer i mente frykter flyselskapene nå at årets trafikkavvikling også blir preget av forsinkelser og avlysninger.

SOMMERRUSH: Mangel på flygeledere ved Kastrup i København har ført til store forsinkelser i vår. Foto: Andre Kelly/Reuters/NTB
SOMMERRUSH: Mangel på flygeledere ved Kastrup i København har ført til store forsinkelser i vår. Foto: Andre Kelly/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer hadde mange planer om å endelig gjennomføre den etterlengtede utenlandsreisen som hadde blitt utsatt i to år på grunn av coronapandemien.

For mange ble reisen likevel preget av kaos, usikkerhet og ventetid, mye på grunn av pilotstreiken i SAS som varte i 15 dager - midt i fellesferien.

Nå nærmer en ny sommerferie seg med stormskritt.

Andre problemer

Ifølge en undersøkelse som ble utført i mai dropper mange utenlandsturen i sommer på grunn av prisøkninger, bekymring for egen økonomi og en stadig synkende norsk krone.

Flere reiseselskaper Børsen snakket med i slutten av mai avviste likevel at nordmenn har fått kalde føtter før årets ferie.

De som likevel velger å dra, håper nok på mindre kaos enn fjorårets sommer kunne by på for mange.

Men nå truer andre problemer årets sommerferdsel:

  • Nordens største flyplass, Kastrup i København, mangler flygeledere. Det har allerede ført til store forsinkelser, og har gjort at blant annet lederen i Dansk Flygelederforening (DATCA), Esben Blum, har uttrykt sin bekymring for hvordan trafikkavviklingen på flyplassen i sommer vil gå.
  • I tillegg ble det like før helga kjent at Kastrup holder to av sine hoved-flybaner stengt i sju uker fra 22. mai til 7. juli, altså langt ut i den travleste perioden i sommer, for å utføre vedlikehold. Det kommer til å føre til ytterligere forsinkelser, sier trafikksjef ved flyplassen, Kristoffer Plenge-Brandt til bransjenettstedet Check-in.dk.
  • En streik blant de ansatte på flyplasser i Frankrike har også ført til store forsinkelser, og gjør sommertrafikken der uviss.

Norwegian-sjef Geir Karlsen er blant dem som er bekymret. Til svenske TT sa han like før helga at han frykter nok en trøblete sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer