Follobanen:

Frykter nye utsettelser: - Helt krise

Tirsdag er det hastemøte i Samferdselsdepartementet etter at Follobanen ble et førjulsmareritt. Ordføreren forventer konkrete datoer for når jernbanen kan åpne.

FOLLOBANEN: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) har innkalt ledelsen i Bane NOR, Jernbanedirekt... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

11. desember åpnet endelig Follobanen med pomp og kongelig prakt etter 13 års arbeid og 36,8 milliarder kroner brukt. Flere avganger og halvert reisetid utgjorde et etterlengtet togtilbud mellom nye Ski stasjon og Oslo sentralstasjon.

Men allerede da kongefamilien tok jomfruturen var toget åtte minutter forsinka. Det ble bare starten på en rekke problemer for den nye jernbanen, som stengte på ubestemt tid 25. desember. Da hadde det vært både brann og røykutvikling i et koblingshus på Ski stasjon.

De berørte er mildt sagt oppgitt. En som derimot ikke er like overraska over utfordringene med Follobanen, er assisterende direktør i Transportøkonomisk insititutt, Kjell Werner Johansen.

- At ting ikke funker når det er nytt, er ikke første gang, sier han til Dagbladet Børsen.

Krever granskning

Frps gruppeleder i Nordre Follo, Knut Tønnes Steenersen, gikk før nyttår ut med en pressemelding og krevde granskning av situasjonen.

- Man begynte å snakke om Follobanen i '89, og en prislapp på 12 milliarder. Det har bare blitt utsatt og utsatt, samtidig som at togtilbudet Østfoldbanen bare har blitt dårligere og dårligere. Her har vi alltid sagt at når Follobanen kommer, blir det bra - som en unge som har gleda seg til julaften, sukker han overfor Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer