Europeiske toppsjefer

Frykter økonomisk krise i Europa

Toppsjefer i noen av de største europeiske bedriftene frykter dyp økonomisk nedgang på grunn av krigen i Ukraina og coronapolitikken i Kina.

KRISE: I finansdistriktet i den tyske byen Frankfurt ligger hovedkvarteret til den europeisk sentralbanken. Det kan bli strevsomme tider for sentralbanken framover, ettersom stadig flere europeiske toppsjefer forventer tøffere økonomiske tider framover. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB
KRISE: I finansdistriktet i den tyske byen Frankfurt ligger hovedkvarteret til den europeisk sentralbanken. Det kan bli strevsomme tider for sentralbanken framover, ettersom stadig flere europeiske toppsjefer forventer tøffere økonomiske tider framover. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Administrerende direktører i flere europeiske såkalte blue chip-bedrifter, altså anerkjente og økonomisk stabile bedrifter, frykter en betydelig økonomisk nedgang i Europa, ifølge avisa CNBC.

Kontinentet skal være spesielt påvirket av den pågående krigen i Ukraina. På grunn av de økonomiske sanksjonene og bekymringer om energiforsyningene, har økonomer nedjustert vekstprognosene for eurosonen de siste ukene.

Eurosonen står overfor samtidige økonomiske sjokk fra krigen i Ukraina og en økning i mat- og energipriser forverret av konflikten, sammen med et forsyningssjokk som følge av Kinas coronapolitikk. Det har skapt bekymring for stagflasjon og resesjon, som er en økonomisk nedgang.

Frykter dyp resesjon

- Selvfølgelig ser vi at en stor nedgang i økonomien er på gang, men det er akkurat det vi ser, nemlig at det er i ferd med å skje. Det er fortsatt en stor etterspørsel på grunn av covid-krisa vi akkurat er i ferd med å forlate, sier Stefan Hartung, administrerende direktør i den tyske teknologigiganten Bosch, til CNBC.

Hartung skal ha bemerket at etterspørselen på husholdningsartikler, elektroniske verktøy og kjøretøy fortsatt er høy etter to år med pandemi, men han tror at den vil forsvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer