Frykter «ond spiral»: - Rammes hardt

Regnskap Norge er bekymret for at økte skatter skal ta knekken på flere norske bedrifter.

MØRKE SKYER: Det er mørke skyer i horisonten for norske næringsliv, mener administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen. Han frykter vi er på vei inn i en konkursbølge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
MØRKE SKYER: Det er mørke skyer i horisonten for norske næringsliv, mener administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen. Han frykter vi er på vei inn i en konkursbølge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka kom ferske tall som viser at antall konkurser i Norge stiger. Innenfor serveringsbransjen er tallene nå spesielt dystre.

Det gjør daglig leder i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, bekymret.

- Konkurstallene vi hadde tidligere i år nærmet seg et normalår, for vi har hatt uvanlig få konkurser under pandemien. De siste tallene tyder på at vi er i ferd med å gå over det normale. Det er en konkursbølge som er mer enn vi kunne forventet, slår Aale-Hansen fast.

- Mer krevende enn på lenge

Ifølge tall fra Fair Group var det 2781 konkurser ved utgangen av november. Det er en økning på 12,5 prosent fra i fjor, og bare i november var økningen på 18 prosent.

For serveringsbransjen er det spesielt ille. Så langt i år har 310 serveringsvirksomheter gått konkurs. Det er en økning på 27 prosent fra de elleve første månedene av 2019, det siste året som kan kalles et normalår før coronapandemien.

Aale-Hansen påpeker at det nå er «mer krevende tider enn det har vært på lenge», og det på en rekke forskjellige områder.

Alt startet med etterdønningen av coronapandemien, som jo førte til at mange måtte stenge bedriftene sine som følge av myndighetenes restriksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer