- Frykter Oslo-tilstander

Det blir enda vanskeligere for førstegangskjøpere i tida framover, mener eksperter. Høyre deler bekymringen, og krever omkamp om en av Bergens mest debatterte saker.

BEKYMRET: Høyres Caroline Sandven Taule (35) og Chris Jørgen K. Rødland (29) mener det må bygges flere boliger i Bergen, slik at ikke unge voksne presses ut av kommunen for å kunne kjøpe flere boliger. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
BEKYMRET: Høyres Caroline Sandven Taule (35) og Chris Jørgen K. Rødland (29) mener det må bygges flere boliger i Bergen, slik at ikke unge voksne presses ut av kommunen for å kunne kjøpe flere boliger. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): - Vi frykter Oslo-tilstander i Bergen, og at stadig flere presses ut av byen til nabokommuner som Øygarden, Askøy eller Bjørnafjorden, sier Høyres Chris Jørgen K. Rødland (29).

Økte utgifter til mat, strøm og husleie gjør det enda vanskeligere for unge voksne å legge seg opp nok egenkapital til å komme seg inn på boligmarkedet i Norges nest største by, mener Rødland, som sitter i bystyrets utvalg for miljø og byutvikling.

Han og partikollega Caroline Sandven Taule (35) forteller at situasjonen allerede er krevende for jevnaldrende, høyt utdannede bekjente.

- Da hjelper det heller ikke at rentene går opp og de kommunale avgiftene stiger.

Vil bygge mer

I Høyres utkast til program, som legges ut på høring denne uka, tar programkomiteen til orde for en omkamp om hvor og hvor mye boliger som kan bygges i Bergen.

Selv om prisnivået i Bergen fortsatt er lavere enn i hovedstaden, frykter de at unge voksne i gode jobber ikke har råd til å kjøpe i egen by.

- Vi kan fort komme dit, om vi ikke bygger nok boliger, sier Rødland.

- Etterspørselen er ekstremt høy, og tilbudssiden svarer ikke. Vi er veldig bekymret for at vi vil se at boligprisene går opp på sikt, om enn ikke nå i usikre tider, fortsetter Taule.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.