Frykter påskekaos - vurderer vektere

Matbutikkenes mareritt er et storinnrykk etter vanlig mønster før påske.

TILTAK: Norgesgruppen (representert med en pose fra Kiwi), Coop (her ved Mega) og Rema 1000 vurderer tiltak for å unngå påskemakaos i butikkene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TILTAK: Norgesgruppen (representert med en pose fra Kiwi), Coop (her ved Mega) og Rema 1000 vurderer tiltak for å unngå påskemakaos i butikkene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ufattelig mange av oss gjør unna storinnkjøpene før påskeferien i siste liten. På hovedkontorene til Rema, Coop og Norgesgruppen krysses fingrene for at årets påskehandel blir spredd over flere dager.

- Tirsdag og ikke minst onsdag før skjærtorsdag er normalt helt vanvittige dager. Men dette er uvanlige tider. Vi oppfordrer kundene om å spre innkjøpene over flere dager denne påsken, sier toppsjef Trond Bentestuen i Rema 1000 Norge.

I skuffen har han liggende alternative planer dersom salgstallene ikke viser et oppsving fram mot palmehelga.

- Vi er ikke der ennå, men det kan bli aktuelt å sette inn vektere for å regulere antall kunder som slipper inn i butikken. Det er jo stikk motsatt tankegang av det vi er vant til, og ikke noe vi ønsker. Men vi er nødt til å tenke på helse og smittevern, både for kundene og våre ansatte, sier Bentestuen til Børsen.

Smittefare

Tilsvarende oppfordring kommer fra de to andre matgigantene.

- Det viktigste vi som kunder gjør, er å planlegge godt og fordele innkjøpene. Og at man bruker hele butikkens åpningstid, slik at vi får spredt belastningen utover, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer