Coronatiltak i Hemsedal

Frykter påskeparty ute av kontroll

Tiltakstretthet og stengte utesteder kan gi en ukontrollert situasjon med private påskefester, frykter Hemsedal-ordfører Pål Rørby.

CORONAPÅSKE: Hemsedal er hjemkommunen til landets nest største alpinanlegg, målt i antall nedfarter. Ordføreren frykter at et stengt uteliv kan gi private fester ute av kontroll. Foto: Torbjørn Berg
CORONAPÅSKE: Hemsedal er hjemkommunen til landets nest største alpinanlegg, målt i antall nedfarter. Ordføreren frykter at et stengt uteliv kan gi private fester ute av kontroll. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Publisert

Hemsedal har så langt ingen planer om å kopiere vedtaket fra nærliggende Hol kommune om forbud mot å ta imot gjester på hytta.

- Vi oppfordrer alle til å følge de nasjonale rådene om ikke å ha besøk. Så har vi i tillegg fått på plass en lokal forskrift som forbyr mer enn fem gjester. Dette for å kunne slå ned på private fester, noe vi for så vidt frykter det kan bli en del av under påska, sier Hemsedal-ordfører Pål Rørby til Børsen.

- Dette forbudet lar vi stå til over påske, understreker Sp-ordføreren.

Råd ikke nok for alle

Han sier at lærdommen gjennom skisesongen, inkludert jul, nyttår og vinterferien, er at de aller fleste følger anbefalingene.

- Men vi har også erfart at noen ser bort fra råd og anbefalinger, så lenge det ikke er noe forbud. Og med påsken for døra, frykter vi at kombinasjonen stengte utesteder og folks behov for å være sosial, i kombinasjon med en viss tiltakstrettet, kan gi grobunn for private fester. Det er en reell frykt vi har, sier Rørby.

Han skulle veldig gjerne sett at serveringsstedene i fjellbygda hadde fått lov til styre unna skjenkeforbudet som er innført i hele Viken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer