Lofoten

Frykter påskesmitte skal ødelegge sommeren

Ordfører: - Fulle fly og ferjer med turister før påskedagene startet.

TURISTKRISE: Havnesjef Kjell Jakobsen i Vestvågøy viser oss kaia som vanligvis myldrer av utenlandske turister. Reporter: Øystein Andersen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da myndighetenes innstramming av smittevernet ble lagt fram for to uker siden, fulgte ordføreren i Lofotens mest folkerike kommune oppfordringen fra landets helsedirektør om å ikke reise innenlands med det første:

- Ikke kom til Lofoten i påska, oppfordret ordfører Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy kommune da.

Men før høytidsdagene starter er det allerede flere hundre turister som har dukket opp i Lofoten uten å tolke begrepet «nødvendige reiser» så strengt som helsedirektøren og ordføreren.

- Vi frykter en ny smitteoppblomstring som kan ødelegge for den sommersesongen vi alle trenger nå etter en kort turistsommer i fjor og et heller dårlig lofotfiske nå i vinter, sier ordfører Solberg.

Han er leder i Lofotrådet for de seks kommunene Vestvågøy, Vågan, Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst.

Andre språk

I sin egen kommune Vestvågøy med 11 000 innbyggere, inkludert kommunesenteret Leknes med 3 000 innbyggere, har han truffet mange som åpenbart ikke skal besøke sin gamle foreldre eller slektninger.

- Samme rapporter har jeg fått fra kolleger i Vågan og Moskenes. Mange av gjestene snakker et annet språk, uten at det betyr at de kommer fra utlandet. Nødvendig reise eller ikke - spørsmålet nå er om gjestene har forstått de strenge smittevernreglene og om de respekterer dem, sier ordføreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer