Vinmonopolet flytter lansering

Frykter polkaos - tar grep

Kombinasjonen av fridager og festdager tvinger Vinmonopolet til å ta grep før rekordstor lansering av nyheter.

POLKØ: Fridager, festdager og et rekordstort slipp av nyheter tvinger Vinmonopolet til å ta grep for spre en forventet økt pågang. Håkon Mosvold Larsen / NTB
POLKØ: Fridager, festdager og et rekordstort slipp av nyheter tvinger Vinmonopolet til å ta grep for spre en forventet økt pågang. Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Slippet av Vinmonopolets nyheter i mai vil bli tidenes største.

Det utløser gjerne en økt interesse og større pågang i butikkene. Samtidig er nasjonaldagen forbundet med champagnefrokoster og en ekstra salgstopp i dagene før 17. mai.

Denne kombinasjonen gjør at Vinmonopolet nå tar et uvanlig grep.

Færre åpningsdager

Mai-slippet er rekordstort, med rundt 100 produkter i basis-, parti- og testutvalget, og et rekordstort antall produkter i bestillingsutvalget.

- Samtidig gir kalenderen færre åpningsdager, med Kristi himmelfartsdag torsdag 13. mai og mandag 17. mai den påfølgende uka, skriver Vinmonopolet på sine nettsider.

Økt netthandel

Under hele coronapandemien har Vinmonopolet opplevd en økning i antall kundeordrer. Og spesielt ved nyhetslanseringer øker kjøpene i nettbutikken og kundesenteret til nye høyder.

- I tillegg forventer vi stor trafikk i butikkene våre på den inneklemte fredag 14. mai og lørdag 15. mai - siden det er 17. mai mandag uka etter.

Dermed må det tenkes nytt. Så for å ta ned presset, vil den planlagte lanseringsdatoen for mainyheter bli flyttet. Det rekordstore slippet kommer dermed ikke fredag 7. mai som planlagt, men to dager tidligere - onsdag 5. mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer