Frykter rasjonering: - Den største utfordringen

I Danmark og flere andre land har man allerede innført rasjonering på vegetabilske oljer. Det kan skje i Norge også, sier Rema-topp Ole Robert Reitan.

KRISER: Rema-sjef Ole Robert Reitan tror det kan bli rasjonering også i Norge. Video: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, det tror jeg.

Konsernsjef for Reitan Retail og styreleder i Rema 1000, Ole Robert Reitan, svarer kontant når Børsen spør om han tror vi kan forvente rasjonering av vegetabilske oljer også her hjemme i Norge.

Knapphet på oljer

Torsdag var næringslivsledere og politikere samlet i Oslo Spektrum under NHOs årskonferanse. Temaet for årets konferanse var «En ny morgendag», og det ble viet stor plass til krigen i Ukraina, og konsekvensene av den.

En av konsekvensene er knapphet på vegetabilske oljer. Årsaken til det er at Ukraina er verdens største produsent av solsikkeolje. Hvert år produserer de i overkant av halvparten av den typen olje.

Flere europeiske land har allerede innført rasjonering, og i Danmark innførte både Salling Group og nettopp Rema 1000 dette.

Rasjoneringen begrunnes først og fremst med at man skal komme en potensiell hamstring-situasjon i forkjøpet, og fordi kjedene har opplevd at restaurantkunder oppsøker supermarkeder og kjøper inn solsikke- og rapsolje.

En slik situasjon kan altså komme til Norge også, ifølge Rema-toppen. Fra scenen i Oslo Spektrum trakk Reitan fram tilgangen på de vegetabilske oljene som en av de store utfordringene akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer