Frykter rasjonering: - Den største utfordringen

I Danmark og flere andre land har man allerede innført rasjonering på vegetabilske oljer. Det kan skje i Norge også, sier Rema-topp Ole Robert Reitan.

KRISER: Rema-sjef Ole Robert Reitan tror det kan bli rasjonering også i Norge. Video: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ja, det tror jeg.

Konsernsjef for Reitan Retail og styreleder i Rema 1000, Ole Robert Reitan, svarer kontant når Børsen spør om han tror vi kan forvente rasjonering av vegetabilske oljer også her hjemme i Norge.

Knapphet på oljer

Torsdag var næringslivsledere og politikere samlet i Oslo Spektrum under NHOs årskonferanse. Temaet for årets konferanse var «En ny morgendag», og det ble viet stor plass til krigen i Ukraina, og konsekvensene av den.

En av konsekvensene er knapphet på vegetabilske oljer. Årsaken til det er at Ukraina er verdens største produsent av solsikkeolje. Hvert år produserer de i overkant av halvparten av den typen olje.

Flere europeiske land har allerede innført rasjonering, og i Danmark innførte både Salling Group og nettopp Rema 1000 dette.

Rasjoneringen begrunnes først og fremst med at man skal komme en potensiell hamstring-situasjon i forkjøpet, og fordi kjedene har opplevd at restaurantkunder oppsøker supermarkeder og kjøper inn solsikke- og rapsolje.

En slik situasjon kan altså komme til Norge også, ifølge Rema-toppen. Fra scenen i Oslo Spektrum trakk Reitan fram tilgangen på de vegetabilske oljene som en av de store utfordringene akkurat nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.