Frykter resesjon: - Ekstremt bekymret

Befolkningen i USA føler allerede at de er inne i økonomiske nedgangstider. Nå spår også flere ekspert resesjon både i USA og Europa.

FRYKTER RESESJON: Amerikanske forbrukere frykter resesjon, og mange føler allerede at de er inne i en. Foto: AP Photo / John Minchillo / NTB
FRYKTER RESESJON: Amerikanske forbrukere frykter resesjon, og mange føler allerede at de er inne i en. Foto: AP Photo / John Minchillo / NTB Vis mer
Publisert

Skyhøy inflasjon har tvunget sentralbanker til å skru rentene kraftig opp den siste tida.

Det har ført til at stadig flere mener USA kommer til å gå inn i en resesjon.

- USA er kanskje inne i en resesjon allerede, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets itl Børsen.

- Føles som en resesjon

Definisjonen på en resesjon er at økonomien går ned to kvartaler på rad. For mange amerikanere føles det allerede ut som at økonomien er inne i en resesjon, uavhengig av om det faktisk viser seg at den er det eller ikke.

En fersk spørreundersøkelse fra Morning Consult / Politico, gjennomført midt i juli, viser at 65 prosent av de stemmeberettigede mener at de er inne i en resesjon.

Til sammenlikning svarte 51 prosent det samme i mars 2020, ved starten av forrige resesjon.

Også investorer tror at en resesjon er nært forestående. En undersøkelse fra Boston Consulting Group forrige måned viste at 80 prosent av investorene mener at en resesjon vil starte i løpet av de neste 12 månedene. Over halvparten mener at USA vil gå inn i en resesjon i løpet av dette året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer