Ber om ny krisepakke:

Frykter «sinnssykt tøff» høst

Mens reiselivsnæringen jobber for å komme seg etter krisen, blir de møtt med momsøkning og endring i permitteringsordningene. Senterpartiet ber om forlengelse.

KRISE: Mange nordmenn la sommerferien til eget land i år, som her i Loen. Nå frykter likevel deler av reiselivet for en blodrød høst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRISE: Mange nordmenn la sommerferien til eget land i år, som her i Loen. Nå frykter likevel deler av reiselivet for en blodrød høst. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi mener det nå må komme på plass forlengelser av permitteringsordningene som er målrettet mot de næringene som er hardest rammet. Det er snakk om flere tusen ansatte i reiselivet, sier stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik i Senterpartiet til NTB.

Han tar til orde for en ny krisepakke til reiselivet og luftfarten, og ber blant annet om at den såkalte reiselivsmomsen ikke økes.

Stortinget bestemte i mars i fjor at denne satsen skulle halveres fra 12 til 6 prosent for å hjelpe reiselivet gjennom krisen, men regjeringspartiene og Frp har vedtatt at den skal opp igjen til 12 prosent fra 1. oktober.

– Vi har foreslått at reiselivsmomsen skal holdes på 6 prosent ut hele 2021, og vil at den fremover skal permanent reduseres fra 12 til 8 prosent, sier Gjelsvik.

For øvrig vil Senterpartiet videreføre lavere avgifter for norsk luftfart enn før pandemien og halvere billettprisene på flyruter på kortbanenettet i distriktene.

Beskjed til statsministeren

I forrige uke var statsminister Erna Solberg (H) på hurtigbåttur i Hardangerfjorden. Der fikk hun klar beskjed fra lokale reiselivsaktører om at krisen ikke er over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer