Frykter skikonkurs i Norge. Åpent i Sverige

Norske alpinanlegg ber regjeringen om krisepakke. Drøye sju mil fra Trysil er skibakkene åpne.

DRAR PÅ SKIFERIE: Flere svensker trosser faren for coronasmitte, og reiser på skiferie. Video: Expressen Vis mer
Publisert

- Det er to ulike land der myndighetene har tatt ulike valg, skriver Linda Morell, PR-sjef i selskapet SkiStar, i en sms til Dagbladet.

Skistar eier og driver skianlegg i både Norge og Sverige, deriblant Hemsedal, Åre, Trysil og Sälen.

Sistnevnte ligger bare en drøy time fra hverandre, men situasjonen er vidt forskjellig for de to anleggene. Mens Trysil, som de andre store norske anleggene, stengte for snart to uker siden, er bakkene fortsatt åpne i Sverige.

Tirsdag annonserte svenske folkehelsemyndigheter at de ikke kommer til å stenge landets skianlegg, til tross for høylytt bekymring fra lokal helsetjeneste.

I Norge annonserte regjeringen tirsdag at de viderefører alle tiltak mot spredning av coronaviruset til over påske, noe som rammer norsk alpinbransje hardt.

Diskusjoner i skiforum

- Jeg skjønner at folk setter spørsmålstegn ved at det er så forskjellige retningslinjer i Norge og Sverige, sier Camilla Sylling Clausen.

Hun er generalsekretær og daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening, som representerer over 200 norske alpinanlegg, deriblant Hemsedal og Trysil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer