Evergrande på kanten av stupet:

Frykter smitte­­effekt: - Vil blø

Gigantgjelden til eiendomskjempen Evergrande kan komme til å dytte selskapet over stupet, tror sjeføkonom. Spørsmålet er om Xi Jinping griper inn før kollapsen sender verdensøkonomien i knestående.

NÆR KONKURS: Den kinesiske eiendomsgiganten som holder til i Shenzhen, avbildet, er i ferd med å havne utfor konkursstupet, tror norsk sjeføkonom. Foto: Shutterstock / NTB
NÆR KONKURS: Den kinesiske eiendomsgiganten som holder til i Shenzhen, avbildet, er i ferd med å havne utfor konkursstupet, tror norsk sjeføkonom. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Med en gjeldsbyrde på 2600 milliarder kroner og en manglende evne til selv å betale renteavdrag, er den kinesiske eiendomskjempen Evergrande i ferd med å falle over konkursstupet.

Det tror sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank.

Overfor Dagbladets finansnettsted Børsen argumenterer Jullum for at det kan bare være et spørsmål om tid før Evergrande misligholder sine gjeldsforpliktelser.

Da er konkurs neste.

- Vi tror det kommer til å bli verre før det blir bedre. Det er basisscenarioet vårt, sier Jullum til Børsen.

Kan få store konsekvenser

Jullum tror ikke at det store spørsmålet er om Evergrande kommer til å gå konkurs, men hvor store følgene av konkursen blir for verdensøkonomien før Kinas president og sterke mann Xi Jinping griper inn.

I verste fall kan Evergrandes problemer smitte over på andre selskaper i samme bransje, og skjer det i stor nok grad, kan problemene igjen smitte andre sektorer, som bank- og finanssektoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer