Evergrande på kanten av stupet:

Frykter smitte­­effekt: - Vil blø

Gigantgjelden til eiendomskjempen Evergrande kan komme til å dytte selskapet over stupet, tror sjeføkonom. Spørsmålet er om Xi Jinping griper inn før kollapsen sender verdensøkonomien i knestående.

NÆR KONKURS: Den kinesiske eiendomsgiganten som holder til i Shenzhen, avbildet, er i ferd med å havne utfor konkursstupet, tror norsk sjeføkonom. Foto: Shutterstock / NTB
NÆR KONKURS: Den kinesiske eiendomsgiganten som holder til i Shenzhen, avbildet, er i ferd med å havne utfor konkursstupet, tror norsk sjeføkonom. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Med en gjeldsbyrde på 2600 milliarder kroner og en manglende evne til selv å betale renteavdrag, er den kinesiske eiendomskjempen Evergrande i ferd med å falle over konkursstupet.

Det tror sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank.

Overfor Dagbladets finansnettsted Børsen argumenterer Jullum for at det kan bare være et spørsmål om tid før Evergrande misligholder sine gjeldsforpliktelser.

Da er konkurs neste.

- Vi tror det kommer til å bli verre før det blir bedre. Det er basisscenarioet vårt, sier Jullum til Børsen.

Kan få store konsekvenser

Jullum tror ikke at det store spørsmålet er om Evergrande kommer til å gå konkurs, men hvor store følgene av konkursen blir for verdensøkonomien før Kinas president og sterke mann Xi Jinping griper inn.

I verste fall kan Evergrandes problemer smitte over på andre selskaper i samme bransje, og skjer det i stor nok grad, kan problemene igjen smitte andre sektorer, som bank- og finanssektoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.