Frykter stenging: - Økt drastisk

Afterski-kjempe på Hafjell har lagt bak seg flere marerittsesonger, men usikkerheten er langt fra over.

DRØMMESCENARIO: Gaiastova på Hafjell er kjent for å huse populære afterski-arrangementer. Det skal de også denne vinteren, men daglig leder erkjenner at det er flere usikkerhetsmomenter som gjør ham bekymret for tida framover. Foto: Steffen Eggesvik / Privat
DRØMMESCENARIO: Gaiastova på Hafjell er kjent for å huse populære afterski-arrangementer. Det skal de også denne vinteren, men daglig leder erkjenner at det er flere usikkerhetsmomenter som gjør ham bekymret for tida framover. Foto: Steffen Eggesvik / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en fantastisk stemning i fjellet akkurat nå. Sol, nysnø og vinterferie legger alt til rette for et hyggelig opphold på fjellet. På samme tid hadde vi nok forventet større pågang, sier Steffen Eggesvik, daglig leder for restauranten og utestedet Gaiastova i Hafjell.

Denne helga ble vinterferien for alvor sparket i gang i store deler av landet. For vinterdestinasjonene ønskes skituristene varmt velkommen - spesielt etter to amputerte driftsår med corona, og ett år med strømkrise.

Gaiastova anses som et av landets mest populære afterski-anlegg. Barsjef Eggesvik legger ikke skjul på at pandemien sørget for blodrøde tall, og at virksomheten fortsatt jobber hardt med å holde hodet over vannet.

- Det er klart at vi fortsatt kjemper med likviditeten etter pandemien. Vi har en gjeldsgrad som vi ikke hadde før, og er derfor avhengig av normale tider framover.

- Mørkt på hyttene

Selv om Eggesvik opplever langt mer tradisjonelle besøkstall enn på lenge, ser han tendenser til at færre har besøkt hyttene sine hittil i sesongen.

- Jeg tenker at det er mangel på faste rammer rundt strømmen. Under pandemien har det også vært en enorm økning i hytte- og leilighetsbebyggelse i Hafjell-området. Vi hadde derfor sett for oss en skikkelig vekst inn i dette året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.