Investorlegende med skrekkadvarsel

Frykter «superboble»: - Tragedie

Nå nærmer det seg en «episk finale», advarer investorlegende.

SUPERBOBLE: Den enorme bobla er i ferd med å sprekke, lyder skrekkadvarselen. Investoren begrunner det med utviklinga den siste tida. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB
SUPERBOBLE: Den enorme bobla er i ferd med å sprekke, lyder skrekkadvarselen. Investoren begrunner det med utviklinga den siste tida. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

De som har penger plassert i aksjer, kan ha god grunn til å bite negler. I alle fall om man skal tro den kjente investoren Jeremy Grantham (83).

Han mener superbobla han har advart om er i ferd med å sprekke, og at resultatet kan være en «tragedie».

Investorlegende

På 70-tallet var Grantham med på å stifte kapitalforvalteren GMO, og i seinere år har han profilert seg på å advare mot bobler i kapitalmarkedene.

Han har vist seg å være en skremmende treffsikker dommedagsprofet, da han skal ha forutsett blant annet dotcom-bobla i 2000 og finanskrisen i 2008, ifølge Finans.dk.

- Superboblas siste akt

Den mulige «superbobla», som 83-åringen advarte om allerede i fjor, har ennå ikke sprukket. Men nå nærmer det seg «siste akt», skriver han i et notat.

Oppsvinget i det amerikanske aksjemarkedet fra midten av juni til midten av august passer perfekt til mønsteret av et bear market-rally, mener han.

Det er altså definert som en oppgang i et marked som ellers er på vei nedover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer