Frykter svaret kan være flere måneder unna

- Dette er en situasjon som utvikler seg i enorm fart.

SØKER ETTER SYKE: Det nye coronaviruset blir møtt med bekymring verden over. I Italia har myndighetene innført flyplasskontroller ved direkteflyginger til Roma fra Wuhan for å se etter mulig smitte blant passasjerene, som vist med varmesøkende kamera fra Fiumicino-flyplassen i Roma. Foto: Aeroporto di Roma
SØKER ETTER SYKE: Det nye coronaviruset blir møtt med bekymring verden over. I Italia har myndighetene innført flyplasskontroller ved direkteflyginger til Roma fra Wuhan for å se etter mulig smitte blant passasjerene, som vist med varmesøkende kamera fra Fiumicino-flyplassen i Roma. Foto: Aeroporto di Roma Vis mer
Publisert

DAVOS (Børsen): Det nylig oppdagede coronaviruset som i løpet av kort tid har spredt seg til en rekke land, blir møtt med stor bekymring blant helsemyndigheter verden over.

Kinesiske myndigheter sa natt til onsdag at de frykter at viruset, som har sitt opphav i den kinesiske byen Wuhan, kan mutere og spre seg ytterligere.

I løpet av det siste døgnet har det bekreftede dødstallet blitt oppjustert fra 9, til 17 og seinest til 25. Minst 616 personer er smittet.

Det har ført til at fire kinesiske byer har blitt stengt ned og isolert, samtidig som flere internasjonale flyplasser innfører kontroll av passasjerer for å unngå smitte.

Viruset, som har fått navnet nCoV-2019, er påvist i Kina, Japan, Filippinene, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Saudi-Arabia og USA samt Hongkong og Macau.

Skrekkscenarioet er at verdenssamfunnet nå er vitne til starten på en pandemi, men ekspertene er foreløpige svært forsiktige med å bruke slike ord.

- Utvikler seg i enorm fart

Richard Hatchett, konsernsjef i Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), understreker at det er stor usikkerhet rundt hvordan viruset vil utvikle seg og mener det er grunn til bekymring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer