Europaparlamentet:

Frykter tidenes korrupsjonsskandale

Fire personer er siktet og varetektsfengslet for korrupsjon.

SIKTET: Eva Kaili skal være blant de siktede i korrupsjonssaken i EU-parlamentet. Foto: Eric Vidal / AFP / NTB
SIKTET: Eva Kaili skal være blant de siktede i korrupsjonssaken i EU-parlamentet. Foto: Eric Vidal / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Belgiske myndigheter ruller nå opp det som kan være tidenes største korrupsjonsskandale i Europaparlamentet - en av EUs lovgivende forsamlinger.

Seks personer ble pågrepet fredag, to av disse er nå løslatt. De fire som nå sitter i varetekt er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser fra en av Gulfstatene, og er nå siktet i saken. Ifølge lokale medier skal det dreie seg om Qatar, selv om staten selv nekter for dette. Det skriver BBC.

- Vi er ikke kjent med noen detaljer rundt en etterforskning. Påstander om uredelighet fra staten Qatar er alvorlig feilinformasjon, sier en talsperson for regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

Den belgiske påtalemyndigheten omtaler selv saken som den største angivelige korrupsjonssaken i parlamentets nyere historie.

- Det mistenkes at tredjeparter i politiske og/eller strategiske posisjoner innenfor Europaparlamentet ble betalt store pengesummer eller tilbudt betydelige gaver for å påvirke parlamentets beslutninger, sier påtalemyndigheten i en uttalelse søndag.

Visepresident skal være siktet

Blant dem som skal være varetektsfengslet er en av Europaparlamentets 14 visepresidenter, Eva Kaili. Politiet har ikke identifisert de fire siktede, men en kilde i rettsapparatet sier at den greske politikeren er blant dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer