Frykter «tomme hull»: - Forferdelig trist

Et omsetningsfall på 80 prosent. De store kjøpesentrene forstår ikke helt hvorfor store deler av sentrene må holde stengt.

STRENGE RESTRIKSJONER: Dette sier assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Nakstad om stengte kjøpesentre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tre av fire kunder var borte på lørdag. Det er forferdelig trist for alle de ansatte og butikkene som får utfordringer som følge av at det er nedstengt, sier senterdirektør Per Kristian Trøen ved Strømmen storsenter til Børsen.

For ei drøy uke siden ble en hel rekke kjøpesentre i Østlands-regionen stengt ned, som følge av at det muterte coronaviruset, først oppdaget i Storbritannia, ble påvist i Nordre Follo.

Bare noen ganske få butikker i sentrene får holde oppe.

- Kjipt

For Strømmen storsenters del betyr det at nesten 150 butikker er stengt.

- Det er veldig synd for veldig mange ansatte. Det er vel mellom 1300 og 1500 ansatte som ikke har en butikk som åpner i dag. Jeg har en veldig forståelse for de problemer det skaper, både for de ansatte og for bedriftene, sier Trøen.

Ved senteret har de helt siden starten vært opptatt av smittevern, forteller senterlederen, og da Lillestrøm kommune innførte nye, strengere smittvernsforskrifter i november, strammet de grepet ytterligere.

Siden da har de hatt ekstra smittevernvakter hver lørdag, i desember hver dag. De har også serviceverter i helgene, som gir kunder som går inn på senteret både munnbind og Antibac.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer