Frykter total kollaps

Bilfabrikanter er i en veldig vanskelig situasjon. Aller verst er det kanskje for Nissan.

KOLLAPS: Nissan har slitt med å selge nok biler det siste halvåret, og forventer et grusomt underskudd i regnskapsåret 2020. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix
KOLLAPS: Nissan har slitt med å selge nok biler det siste halvåret, og forventer et grusomt underskudd i regnskapsåret 2020. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi vil få en negativ kontantstrøm i år, sier en Nissan-direktør til næringslivsavisa Nihon Keizai Shimbun.

Avisa skriver nemlig tirsdag at «Nissan står i fare for å gå tom for kontanter i løpet av det neste halvannet året. Pandemien forverrer selskapets finansielle situasjon og reiser tvil om den langsiktige konkurranseevnen», ifølge DN.

Milliardunderskudd

Tirsdag la også bilprodusenten fram alt annet enn positive tall. Nissan anslår et driftsunderskudd på 470 milliarder yen, i overkant av 40 milliarder norske kroner, i regnskapsåret som går ut mars 2021, skriver Reuters.

Salget av nybiler har ikke vært lavere på over et tiår, og Japans nest største bilselskap har lenge kjempet for å få orden på finansene.

I tillegg til tap i tilknytning til nybilsalg kan det også ventes at kunder vil slite med å betale for å lease biler. Underutnyttede fabrikker er også en stor utgiftspost.

- Markedsutsiktene er fortsatt usikre, og vi kan se en ytterligere forverring i etterspørselen på grunn av en mulig andre bølge av pandemien. Regnskapsåret 2020 vil være et utfordrende år med tanke på lønnsomhet og fri kontantstrøm, sa administrerende direktør Makoto Uchida under en livestreamet pressebrifing tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer